Top 10 – Opskrifter til jul. Julen er lige om hjørnet, og med det kommer en tid fyldt med hygge, varme, og ikke mindst fantastisk mad! Der er noget magisk ved julemåltiderne, hvor vi samles om bordet for at nyde smage og dufte, der vækker minder og glæde. Uanset om du er til de klassiske retter, eller du gerne vil udforske nye twists på traditionelle favoritter, så er julens køkken et sted, hvor kreativiteten kan blomstre.
For at hjælpe dig på vej til den perfekte julemenu, har vi samlet de 10 bedste juleopskrifter her på bloggen. Her finder du alt fra de saftigste juleand og den sprødeste flæskesteg til skønne småkager og hyggelige drikke, som spreder julestemning til alle omkring bordet. Med disse opskrifter vil dit julebord få et skud tradition og lidt ny inspiration – noget for enhver smag og ethvert julehjerte.
Så lad os tage hul på julens bedste opskrifter med “Top 10 – Opskrifter til jul” og gøre årets højtid både velsmagende og uforglemmelig!
1. Andesteg

Opskrift: And – stegt hel
Andesteg er utroligt lækkert. Det bliver typisk spist til jul eller Mortens aften. Med denne opskrift er du garanteret en lækker andesteg med lækker sprødt skind. Vi giver dig her stegetider og temperaturer. Hvis du følger denne opskrift, så er du sikker på et godt resultat hver gang.
2. Flæskesteg med sprød svær

Opskrift: Flæskesteg med sprød svær – i ovnen
Flæskesteg med sprød svær er en vaskeægte dansk klassiker. Flæskesteg kan laves af forskellige udskæringer. De mest almindelige er ribbensteg, kamsteg og nakkekam.
3. Brunede kartofler

Opskrift: Brunede kartofler
Brunede kartofler er en utrolig lækker dansk klassiker. Disse skønne kartofler er et must til julemiddagen, men de smager så skønt, så det er en skam, hvis man kun får dem en gang om året.
4. Risengrød

Opskrift: Risengrød
Risengrød er en rigtig juleklassiker. Det er en del af den nordiske juletradition. Vi spiser ikke ofte risengrød på andre tider af året, men her i december spiser vi det flere gange. Det er lækkert, billigt, nemt og hurtigt at lave. Det er win / win.
5. Risalamande

Opskrift: Risalamande
Risalamande er en klassisk dansk juledessert. Navnet kommer fra det franske “riz à l’amande”, som betyder ris med mandler. Risalamande er dog på trods af navnet en dansk opfindelse. I mange danske hjem er risalamande eller risengrød den traditionelle dessert juleaften.

Opskrift: Rødkål
Hjemmelavet rødkål er meget let at lave og så smager det meget bedre end det du kan købe på glas.
7. Gløgg – hjemmelavet

Opskrift: Gløgg – hjemmelavet
Gløgg – hjemmelavet. Opskriften på den klassiske krydrede gløgg med mandler og rosiner.
Denne opskrift er super nem. Den skal trække i nogle dage, men det kræver ikke meget arbejde.
8. Æbleskiver

Opskrift: Æbleskiver
Æbleskiver smager bare bedre, når de er hjemmelavede. De bliver både luftige, lækre og er super nemme at lave.
9. Waldorfsalat

Opskrift: Waldorfsalat
Waldorfsalat er en lækker salat med æbler, vindruer, bladselleri og valnødder, der toppes med den skønneste creme fraiche dressing.
10. Vaniljekranse

Opskrift: Vaniljekranse
Vaniljekranse er delikate småkager, som hører julen til. Men de er mere end en juletradition – de er en hyldest til smagen af hygge og sødme. Hvert bid af disse kranse er som en bid af barndommens jul, hvor duften af vanilje fylder luften.
Hej Tina Man kan sagtens genbruge marinaden 2-3 gange, inden man skal koge en ny marinade. Hilsen David
Hey Skal man lave ny soya lage når man koger nye æg ?
Hej Lisbeth Man kan genbruge marinaden 1-2 gange uden problemer. Det vil sige at man kan lave 2-3 hold æg…
Hej! Kan man bruge marinaden til flere hold æg, eller bliver den “dårlig” (ift. sundhed) af at æggene ligger i…
nam