Flæskesteg med sprød svær – sous vide. Denne flæskesteg bliver perfekt hver gang. Du får en saftig lækker steg med perfekte sprøde svær. Det bliver ikke bedre.

Nogle gange til jul har vi været mange mennesker. Vi har derfor ønsket at lave både flæskesteg og and. Det er jo ikke nemt når man gerne vil imødekomme alle ønsker. Problemet er at vi kun har en ovn. Vi har derfor stegt ænderne først og derefter flæskestegen. Det betyder, at anden bliver kold. Gør det ikke? – Nej det gør det ikke. For flæskestegen skal kun have 20 minutter i ovnen. For vi laver den selvfølgelig på sous vide.

Jeg håber, at du bliver glad for denne opskrift. Velbekomme.

 

Du finder vores  store sous vide tabel her.
Flæskesteg med sprød svær - sous vide
5 fra 1 stemme
Forberedelsestid 30 minutter
Tilberedningstid 8 timer
Samlet tid 8 timer 30 minutter
Antal 6 personer
Kalorier pr. portion 267

Ingredienser

  • 1200 g flæskesteg
  • 2 tsk groft salt
  • 5 stk laurbærblade
  • 10 stk sorte peberkorn
  • ½ tsk tørret timian - kan erstattes med frisk timian

Sådan gør du
 

  • Det er vigtigt at sværen er ridset hele vejen igennem. Tag en skarp kniv og og gå alle rillerne efter. Flæskestegen skal være ridset hele vejen ned til kødet med ca. 5 mm. mellemrum. Det er vigtigt, at man ikke ridser ned i kødet, da kødsaften eller trænger op gennem sværen. Det gør det meget sværere at få sværen sprød.
  • Flæskestegen kommes i en vakuumpose sammen med laurbærblade, peberkorn og timian. Luk vakuumposen.
  • Kom flæskestegen i sous vide karret og stil temperaturen til 59°C og tiden til 7 timer.
    Vær opmærksom på at de 7 timer starter efter at vandet er varmet op. Den reelle tid er derfor længere.
    Når der er ca. 15 minutter tilbage af tiden, så skal ovnen tændes på 250°C varmluft. Det er vigtigt at ovnen er ordentligt varmet igennem.
  • Flæskestegen tages op ad sous vide vandbadet.
    Vakuumposen klippes forsigtig op. Væden hældes i en skål og gemmes til brun sauce. Flæskestegen placeres på et skærebræt.
    Med en kniv skrabes den saft, fedt og gelatine ud som sidder på og mellem sværen. Det er vigtigt at man er meget omhyggelig.
    Sværen åbnes eller spredes mest muligt. Derefter overhælds eller skylles den med kogende vand. (Sørg for at den står i et fad, som kan tåle kogende vand)
    Tør derefter stegen med køkkenrulle. Sværen skal være så tør som muligt. 
    Gnid sværen godt med salt. Vær opmærksom på at få saltet godt ned mellem sværen. 
  • Flæskestegen lægges i en bradepande. Det er vigtigt at stegen ligger vandret. Brug sølvpapirskugler eller små kartofler til at lægge under stegen.
    Stegen tilberedes den ved 250 °C varmluft i cirka 20 minutter eller indtil du synes at sværen ser færdig ud. Du kan evt. bruge grillfunktionen de sidste 5 minutter.
  • Tag stegen ud og lad den hvile utildækket i 15-20 minutter inden du skærer den ud.
  • Flæskesteg serveres med hvide kartofler, brune kartofler, dampede grøntsager, rødkål og brun sauce.

Tips og noter

  • Flæskesteg kan laves af forskellige udskæringer.  De mest almindelige er ribbensteg, kamsteg og nakkekam. 
  • På billedet er det en flæskesteg af ribbensteg. Jeg foretrækker ribbensteg. Jeg mener, at det er den lækreste og saftigste udskæring.
  • Flæskesteg er i mange hjem en traditionel spise til juleaften og til julefrokoster.
  • Laver du flæskesteg til jul, så kan det være lækkert med et par nelliker. De tilsættes sammen med laubærblade, timian og sorte peberkorn.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 267kcalKulhydrater: 1gProtein: 45gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gKolesterol: 126mgNatrium: 885mgKalium: 755mgFiber: 0.3gSukker: 0.003gVitamin A: 56IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 20mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *