Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Avocadosalat med grønne asparges er en frisk og farverig ret, der passer perfekt som både let frokost, forret eller som tilbehør til grillmaden. Kombinationen af den cremede avocado og de sprøde, grønne asparges giver en skøn balance mellem blødhed og bid. Det er en salat, der både smager og ser fantastisk ud.

Den friske avocadosalat med grønne asparges kan varieres efter sæson og smag. Prøv at tilføje små tomater, ristede pinjekerner eller et drys friskrevet parmesan for ekstra smag og tekstur. En enkel dressing af olivenolie, citronsaft og lidt salt fremhæver de naturlige smagsnuancer og gør salaten let og sommerlig. Her er den serveret med en lækker cremet dilddressing.

Avocadosalat med grønne asparges er rig på vitaminer, sunde fedtsyrer og fibre. Den er perfekt til dig, der vil spise friskt og nærende uden at gå på kompromis med smagen. Den kan serveres alene som et let måltid eller som tilbehør til kylling, fisk eller rejer.

Med avocadosalat med grønne asparges får du en lækker, sund og nem ret, der altid imponerer med sine friske farver og delikate smag. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på salater her.
Avocadosalat med grønne asparges
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 203

Ingredienser

Avocadosalat

  • 75 g salat
  • 6 stilke grønne asparges
  • 1 stk avocado
  • 2 stilke forårsløg
  • 2 stk æg

Dilddressing

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 tsk honning
  • 1 håndfuld dild
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • peber - friskkværnet

Sådan gør du
 

Dilddressing

  • Dild skylles og tørres. Dild snittes fint. Brug evt. en persillehakker.
  • Alle ingredienserne til dressingen kommes i en skål og røres sammen. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber,
  • Stil dressingen i køleskabet i mindst en halv time inden brug.

Avocadosalat

  • Salat skylles og tørres. Stokken kasseres. Forårsløg skylles og den yderste skal og rodtrevlerne sorteres fra og kasseres. Asparges skylles og herefter knækkes de træede, seje ender af og kasseres.
  • Salaten snittes eller rives i grove stykker. Forårsløg snittes i ringe. Asarges skæres med skråsnit i stykkes på 3-4 cm. Avocadoen skæres i halve på langs og de to halvdele drejes fra hinanden. Slå forsigtigt en kniv i stenen og drej den rundt for at fjerne den. Skær avocadoen i tynde skiver.
  • Det hele kommes i en skål.
  • Æggene koges til de er smilende eller hårdkogte. De pilles og halveres og serves med salaten.

Tips og noter

Dilddressing
  • I dressingen kan du bruge sukker, sirup eller et andet sødemidddel istedet for honning.
  • Prøv at tilsætte lidt løg. Det er rigtig lækkert.
  • Prøv at tilsætte lidt hakkede cornichoner eller drueagurker. Evt. sammen med liddt af lagen. Det giver en lækker smag, som mange godt vil kunne lide.
Avocadosalat
  • Man kan sagtens tilsætte andre grøntsager. Prøv at variere med fx agurk, ærter,  tomater, æble eller mango.
  • På billedet er salaten en blanding af rucola, spinat, bulls blood og rød batavia.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 203kcalKulhydrater: 10gProtein: 5gFedt: 17gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.01gKolesterol: 98mgNatrium: 658mgKalium: 428mgFiber: 5gSukker: 4gVitamin A: 2249IUVitamin C: 10mgCalcium: 63mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

🥢 Vidste du at…

  • 🥑 Avocadoen er faktisk en frugt og den vokser på et træ, der kan blive op til 20 meter højt! Den kaldes også “smørfrugten” på grund af sin cremede konsistens.
  • 💚 Avocadoer indeholder sunde fedtsyrer, især omega-9, som også findes i olivenolie. Det gør dem gode for både hjerte og hud.
  • 🌱 Grønne asparges er spækket med antioxidanter og kostfibre, og de er faktisk hurtigere at tilberede end hvide asparges, fordi de ikke skal skrælles.
  • 🌞 Asparges bliver grønne, fordi de vokser over jorden og får sollys. Hvide asparges dækkes derimod med jord for at forhindre farvning.
  • 🍋 En smule citronsaft i dressingen hjælper med at bevare avocadoens flotte grønne farve og forhindrer, at den bliver brun.
  • 🥗 Avocadosalat med grønne asparges er et populært valg i sommermånederne, fordi den både er let, frisk og rig på næring. Den er perfekt til grillmad eller som sund frokost.
  • 🧂 I mange lande bruges avocado som en del af “superfood”-trenden, og kombinationen med friske grøntsager som asparges gør retten ekstra energirig og mættende.

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering