Mayonnaise, hjemmelavet – er noget af det letteste og hurtigste at lave selv. Og har du først smagt en hjemmerørt mayonnaise, vil du aldrig købe en færdig tube mere.

Mayonnaise smager fantastisk på en æggemad, men kan også danne base for så mange andre lækre ting – kold kartoffelsalat, coleslaw, remoulade.

Så kast dig ud i det – du vil ikke fortryde det. Velbekomme

Hjemmelavet mayonnaise
5 fra 1 stemme
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 glas
Kalorier pr. portion 949

Ingredienser

  • 1 æggeblomme - pasteuriserede
  • 0.5 tsk sennep - Jeg bruger dijon, men anden sennep kan også bruges
  • 0.5 tsk eddike - alle lyse eddiker kan anvendes
  • 1 dl olie - brug en smagsneutral olie som rapsolie eller solsikkeolie
  • salt
  • peber - hvid

Sådan gør du
 

  • Æggeblommer, sennep og eddike piskes sammen i en skål. Brug gerne elpisker.
  • Olie tilsættes i en tynd stråle, så det piskes ind i æggene efterhånden som det tilsættes. Det er vigtigt, at du ikke tilsætter det for hurtigt, da det ellers vil begynde at skille. Det kræver lidt tålmodighed.
  • Smag til med salt og peber

Tips og noter

  • Opskriften giver ca. 114 g mayonnaise
  • Kan holde sig op til en uge i køleskab.
  • Hvis du synes at mayonnaisen er for tyk, så kan du piske et par dråber eddike eller vand i.

Næringsindhold

Serving: 100gKalorier: 949kcalKulhydrater: 2gProtein: 3gFedt: 105gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 58gEnkeltumættet fedt: 25gTransfedt: 1gKolesterol: 194mgNatrium: 2362mgKalium: 50mgFiber: 1gSukker: 1gVitamin A: 272IUVitamin C: 1mgCalcium: 35mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *