Risalamande er en klassisk dansk juledessert. Navnet kommer fra det franske “riz à l’amande”, som betyder ris med mandler. Risalamande er dog på trods af navnet en dansk opfindelse. I mange danske hjem er risalamande eller risengrød den traditionelle dessert juleaften.

Hjemme hos os spiser vi selvfølgelig risalamande juleaften. Det er selvfølgelig med både kirsebærsauce og mandelgave. Hemmeligheden til en god risalamande er som med andet madlavning. Gode råvarer. Lav en god risengrød. Brug god frisk fløde og en god vanilje. Det er ret enkelt. Med denne opskrift får du en lækker cremet dessert. Vi laver risalamande med denne opskrift hvert år. Det bliver godt hver gang. 

Jeg håber, at du kan lide denne opskrift. Velbekomme.

 

Du finder flere af julens opskrifter her.
Risalamande
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 day
Antal 8 personer
Kalorier pr. portion 436

Ingredienser

Risengrød

  • dl vand
  • dl grødris
  • 1 l sødmælk

Risalamande

  • 100 g mandler
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk sukker
  • 5 dl piskefløde

Sådan gør du
 

Risengrød

  • Hæld vand og grødris i en tykbundet gryde. Bring risene i kog under omrøring.
  • Tilsæt mælk og bring i kog under omrøring. Skru ned til svag varme og kog grøden grøden igennem i 5 minutter under omrøring.
  • Læg låg på gryden og lad grøden koge i 30 minutter ved svag varme. Der skal røres i grøden ofte. Jeg plejer at røre i grøden hvert 3-4 minut. Pas på at du ikke skraber bunden. Eller kan din grød få en brændt smag.

Risalamande

  • Mandlerne skoldes, smuttes og hakkes groft.
  • Risengrød, vaniljesukker, sukker og de hakkede mandler røres sammen.
  • Fløden piskes til flødeskum.
  • Vend ca. ⅓ af flødeskummet forsigtigt sammen med risengrøden. (Det er vigtigt, at det vendes forsigtigt og ikke røres sammen. Da det slår luften ud af flødeskummen og din risalamande derved bliver for flydende.)
  • Herefter vendes resten af flødeskummet forsigtigt med grøden.

Tips og noter

  • Det er vigtigt, at det vendes forsigtigt og ikke røres sammen. Da det slår luften ud af flødeskummen og din risalamande derved bliver for flydende.
  • Du kan sagtens bruge vaniljestænger. Du skal bruge ca. 1 vaniljestang for hver 2 tsk. vaniljesukker. 

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 436kcalKulhydrater: 33gProtein: 10gFedt: 30gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 10gTransfedt: 0.1gKolesterol: 77mgNatrium: 74mgKalium: 333mgFiber: 2gSukker: 13gVitamin A: 1003IUVitamin C: 1mgCalcium: 219mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering