Havregrynskugler er en fast del af julehyggen hjemme hos os. Som i mange danske hjem, så er juledagene familietid. Vi mødes med det nærmeste familie og de tætteste venner. Der bliver indtages store mængder æbleskiver, glögg, hjemmelavet konfekt, hjemmebagte småkager og andre julegodter. En af mine favoritter er havregrynskuglerne. Jeg ved at de er fede og jeg burde ikke. Men jeg kan ikke lade være.
Havregrynskugler er nemme at lave og så kan de varieres på utallige måder. Jeg elsker at tilsætte lidt mørk rom til dejen. Det giver en lækkert smag. For flere idéer, så kig i noterne til opskriften. Velbekomme.
Se flere af julens opskrifter her.
Ingredienser
Havregrynskugler
- 100 g havregryn - finvalsede
- 2 spsk kakao
- 100 g sukker
- 50 g smør
- ½ dl kaffe - kold og stærk
Pynt
- 3 spsk kokosmel
Sådan gør du
- Bland havregryn, sukker og kakao i en skål.
- Smuldr smørret og kaffen i. Ælt det sammen til en dej.
- Hvis det er for klistret, så kom lidt mere havregryn. - Hvis det derimod er for tørt, så kom lidt mere kaffe i.
- Form små kugler og tril dem i kokosmelet.
Tips og noter
- Prøv at tilsætte 1-2 spsk mørk rom, Baileys, Grand Marnier, Contreau eller Kahlua. Det er utroligt lækkert.
- I stedet for at trille dem i kokosmel, så prøv at trille dem i flormelis, kakao eller fint hakkede mandler/hasselnødder.
- Det kan være lækkert at erstatte kaffe med appelsinjuice. Du kan også rive lidt appelsinskal og komme i.
- Prøv at tilsætte 50 g. hakket mørk chokolade eller 50-100 g. revet marcipan til dine havregrynskugler. Det er utroligt lækkert.
- Havregrynskuglerne opbevares på køl. Holbarheden er begrænset af holbarheden på den smør som du bruger. Ellers regn med at de kan holde sin ca. 1 uge i køleskabet.
0 kommentarer