Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Buffalo wings – sprøde og lækre er den perfekte snack, når du vil imponere med noget smagfuldt og nemt. Disse klassiske kyllingevinger er kendt for deres sprøde ydre og saftige indre – og selvfølgelig den karakteristiske stærke og smørbløde buffalo sauce, der giver et godt kick.

Buffalo wings – sprøde og lækre egner sig perfekt til både fredagsmenuen, fodboldaften eller som en del af et større tapasbord. De er nemme at lave i ovn eller airfryer, og du kan selv styre, hvor stærk saucen skal være. Server dem med en cremet blue cheese dressing og sprøde grøntsagsstænger for den autentiske amerikanske oplevelse.

Hemmeligheden bag de bedste buffalo wings – sprøde og lækre er en god marinade, høj varme og en smørret chilisauce med dybde. Brug gerne cayennepeber og ægte smør for den klassiske smag.

Uanset anledning vil buffalo wings – sprøde og lækre få dine gæster til at vende tilbage efter mere. De er nemme, uimodståelige og et sikkert hit til enhver lejlighed. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter med kylling her.
Buffalo wings - sprøde og lækre
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 574

Ingredienser

Kød

  • 1 kg kyllingevinger

Dry Rub

  • 1 spsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika

Buffalo Sauce

  • 50 g smør
  • ½ dl hotsauce - se noter
  • 1 spsk eddike
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk salt

Blue Cheese Dressing

  • ½ dl mayonnaise
  • ½ dl creme fraiche
  • 60 g blåskimmelost - meget fint hakket
  • 1 spsk persille - fint hakket
  • 1 spsk citronsaft
  • ¼ tsk salt - fint
  • peber - friskkværnet

Sådan gør du
 

Blue Cheese Dressing

  • Alle ingredienserne røres sammen i en skål.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Stil saucen i køleskabet ½ time inden servering.

Kyllingevinger

  • Kyllingevingerne deles evt. i overvinger og undervinger. Vingespidserne kasseres eller gemmes til at koge en lækker fond.
  • Tør vingerne tørre med et stykke køkkenrulle.
  • Alle ingredienserne til "Dry Rub" røres sammen. Vend kyllingevingerne i krydderiblandingen.
  • Læg kyllingevingerne i et lag på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag vingerne i 25-35 minutter ved 200 ℃ varmluft. Vend gerne vingerne 2-3 gange undervejs.
  • Bland alle ingredienserne til "Buffalo Sauce" sammen i en stor skål. De varme vinger vendes i saucen med det samme de kommer ud af ovnen.
  • Vingerne serveres med grøntsagsstave og Blue Cheese Dressing.

Tips og noter

  • Alle slags hot sauce kan bruges til denne buffalo sauce. I USA, hvor denne opskrift kommer fra, bruger de ofte "Frank’s Redhot". Den kan dog være svær at finde i Danmark. Vi bruger som regel Tabasco sauce og/eller Sriracha chilisauce.
  • Hvis du ønsker din buffalo sauce ekstra stærk så kan du tilsætte lidt cayennepeber eller chilipulver.
  • Alle lyse eddiker kan anvendes. Brug fx klar eddike, æblecidereddike eller hvidvinsedddike.
  • Blue Cheese Dressing eller blåskimmeldressing kan holde sig i op til 1 uge i køleskabet.
  • For nogle endnu sprødere vinger placeres vingerne på en rist under tilberedning. Vingerne behøver ikke vendes undervejs ved denne tilberedningsmetode.
  • Vingerne kan også tilberedes på grill.
  • Ved tilberedning i airfyer er tilberedningstiden lidt kortere. Hold øje med dem under tilberedning. Vi anbefaler 180 ℃ i 20-25 minutter.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 574kcalKulhydrater: 7gProtein: 29gFedt: 48gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 11gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 155mgNatrium: 1868mgKalium: 348mgFiber: 1gSukker: 4gVitamin A: 1324IUVitamin C: 14mgCalcium: 301mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering