Chokolademousse er en lækker luftig og cremet dessert. Den er lavet af æg, fløde og masser af mørk chokolade.

Chokolademousse har sin oprindelse i Frankrig. Allerede i starten af 1800 tallet er den blevet skrevet i franske kogebøger. Det formodes at chokolademousse på det tidspunkt allerede var udbredt. 

Der er mange måder at lave chokolademousse på. Den kan være luftig eller tung. Den kan være meget mørk og bitter eller lysere og mere sød. 

Jeg kan godt lide en mousse som er luftig, men samtidig har lidt gods. Den må gerne være lidt bitter fra chokoladen. Hvis du kan lide en sødere mousse, så tilsætter du lidt ekstra sukker. Det vigtigste er at du bruger en chokolade, som du godt kan lide. Du kan endda bruge en hvid chokolade, selvom det er lidt frækt.

Hvis du leder efter flere opskrifter på desserter. Så finder du dem her. Velbekomme.

Chokolademousse
4.7 fra 3 stemmer
Forberedelsestid 30 minutter
Hviletid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 4 store glas
Kalorier pr. portion 668

Ingredienser

Mousse

  • 150 g chokolade - mørk
  • stk æggehvide - pasteuriseret
  • 4 stk æggeblommer - pasteuriseret
  • 3 spsk sukker
  • dl piskefløde

Pynt

  • dl piskefløde
  • 10 g chokolade - mørk
  • 1 spsk appelsinskal - kan udelades

Sådan gør du
 

Mousse

  • Pisk æggehviderne til de er stive.
  • Pisk fløden for sig til den er godt stiv.
  • Rør æggeblommer og sukker sammen, til sukkeret er opløst.
  • Smelt chokoladen i et vandbad.
  • Rør den smeltede chokolade sammen med æggeblommemassen.
  • Vend forsigtigt de piskede æggehvider og fløde i i chokolademassen.
  • Kan anrettes i en stor skål eller i portionsglas.
  • Stilles i køleskab til den er kold og stiv. (Ca. 3 timer - gerne natten over)

Pynt

  • Pynt med fløde. Brug gerne en sprøjtepose. Det bliver lidt pænere.
    Drys med revet chokolade, appelinskal, drys eller kandiserede violer.

Tips og noter

  • Jeg brugte pasteuriserede æg fra bæger. Det er derfor at der er 2,5 æggehvide. Da det stemmer med 2 bægere. Hvis du bruger pasteuriserede æggehvider fra flaske eller friske æg, så kan du sagtens bruge 3 æggehvider i stedet.
  • I stedet for appelsinskal, kan du bruge lidt kandiserede violer. Du kan også bruge foskellige slags drys. Hvem kan ikke. lide drys?
  • Det er nogle meget store glas. Du kan sagtens bruge mindre glas og bruge samme opskrift til 6 eller 8 personer. Det har vi gjort ved flere lejligheder. Ved at lave 8 glas halverer du også antalet af kalorier. Det er jo heller ikke dårligt.
  • Hvis du kan lide din mousse meget sød, så kan du sagtens kommer 1-2 spsk ekstra sukker i.

Næringsindhold

Serving: 1glasKalorier: 668kcalKulhydrater: 31gProtein: 11gFedt: 56gMættet fedt: 34gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 16gTransfedt: 0.01gKolesterol: 304mgNatrium: 74mgKalium: 430mgFiber: 5gSukker: 22gVitamin A: 1688IUVitamin C: 3mgCalcium: 119mgJern: 5mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering