Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Daimkage er en uimodståelig kombination af en lækker svampet chokoladekage, en skøn kaffeglasur og sprød lækker daim på toppen. Den er perfekt til både festlige lejligheder og hyggelige stunder, hvor der skal lidt ekstra sødt på bordet.

Når du bager en daimkage, får du en skøn balance mellem den søde og sprøde Daim-chokolade og en luftig bund. Start med at bage en klassisk chokoladekage, hvorefter den drysses med knust Daim for den karakteristiske knasende tekstur.

Daimkage kan nydes alene eller serveres med en kugle vaniljeis for en endnu mere lækker dessertoplevelse. Uanset anledningen er daimkage en sikker vinder hos både børn og voksne – en sand favorit for alle chokoladeelskere. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på kage her.
Daimkage
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 2 timer
Antal 1 Kage á 10 portioner
Kalorier pr. portion 3461

Udstyr

  • Bageform på ca. 20x20 cm

Ingredienser

Kage

  • 100 g smør - smeltet
  • 200 g sukker
  • dl mælk
  • 130 g hvedemel
  • 40 g kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt - (kan udelades, hvis du bruger saltet smør)
  • 1 stk æg

Glasur

  • 250 g flormelis
  • 2 spsk espresso - eller stærk kaffe

Topping

  • 56 g Daim - (en dobbelt pakke)

Sådan gør du
 

Kage

  • Det smeltede smør og sukker piskes sammen.
  • Mælk, mel, kakao, vaniljesukker, bagepulver og salt tilsættes og røres sammen med smør og sukker.
  • Kom ægget i og rør eller pisk indtil dejen er fri for klumper.
  • Dejen hældes i en smurt form eller en form beklædt med bagepapir.
  • Kagen bages i midten af ovnen i ca. 30-40 minutter ved 180 ℃.
  • Lad kagen afkøle helt inden glasur fordeles på kagen.

Glasur

  • Flormelis og espresso blandes til en tyk ensartet masse uden klumper.
  • Fordel glasuren oven på kagen.

Topping

  • Pynt med knust Daim.

Tips og noter

  • Du kan bruge ethvert tyndt grillspyd eller en kødpind til at tjekke, om kagen er færdig. Stik spyddet ned i midten af kagen. Der skal ikke hænge dej ved, når du tager det op. Et par små krummer er dog okay.
  • Hvis du har en anden størrelse form kan du bruge denne tabel. Vær opmærksom på at bagetiden kan ændre sig. Du skal derfor holde øje med kagen.
    • ca. 16x16 cm - ½ portion dej
    • ca. 20x20 cm - 1 portion dej
    • ca. 20x30 cm - 1½ portion dej
    • ca. 22x32 cm - 2 portioner dej
    • ca. 26x35 cm - 2 portioner dej
    • ca. 32x38 cm - 3 portioner dej
    • ca. 35x45 cm - 4 portioner dej (Bradepande til ovnen)
  • Denne opskrift giver 8-12 stykker kage.

Næringsindhold

Serving: 1kage á 10 portionerKalorier: 3461kcalKulhydrater: 613gProtein: 33gFedt: 106gMættet fedt: 65gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 26gTransfedt: 4gKolesterol: 411mgNatrium: 1990mgKalium: 785mgFiber: 4gSukker: 506gVitamin A: 3113IUVitamin C: 1mgCalcium: 755mgJern: 8mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering