Giv din stemme.

4 fra 1 stemme

Hytteostboller er det perfekte valg, når du vil bage bløde, saftige boller med et proteinrigt twist. De er ideelle til både morgenmad, madpakken eller som en sund eftermiddagssnack.

Hytteostboller får deres lækre konsistens fra hytteosten, der tilfører fugtighed og gør bollerne luftige. Samtidig giver hytteosten en mild og cremet smag, som passer perfekt sammen med både sødt og salt pålæg. Vi har tilsat kerner for ekstra bid.

Disse boller er nemme at lave og kræver fem forskellige ingredienser. Hytteosten røres sammen med havregryn, æg, kerner og salt. Dejen formes derefter til boller og bages til gyldne og smagfulde brød.

Hytteostboller er ikke bare lækre – de er også en sundere variant af de klassiske boller, og derfor et hit hos både børn og voksne. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på brød og boller her.

Hytteostboller
4 fra 1 stemme
Samlet tid 45 minutter
Antal 1 portion á 10 boller
Kalorier pr. portion 1954

Ingredienser

Dej

  • 500 g hytteost
  • 400 g havregryn
  • 5 stk æg
  • 2 dl kerner - fx græskarkerner eller solsikkekerner
  • 1 tsk salt - groft

Pensling

  • 2 spsk kerner

Sådan gør du
 

  • Hytteost, havregryn, æg, kerner og salt røres sammen i en skål. (Gem evt. lidt æg til at pensle med).
  • Form "dejen" til boller og placer dem på en plade med bagepapir.
  • Pensl dem med sammenpisket æg og drys med kerner.
  • Bag dem 25-30 min. ved 200 ℃ - varmluft eller til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad bollerne køle af på en rist.

Tips og noter

  • Vi har brugt solsikkekerner, græskarkerner og birkes til bollerne på billedet. Man kan sagtens bruge andre kerner. Brug de kerner som du har i huset og godt kan lide.
  • Disse boller har et højt indhold af protein med hele 12 g protein pr. bolle.

Næringsindhold

Serving: 1portioner á 10 bollerKalorier: 1954kcalKulhydrater: 102gProtein: 120gFedt: 123gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 40gEnkeltumættet fedt: 42gTransfedt: 0.1gKolesterol: 903mgNatrium: 4279mgKalium: 1811mgFiber: 25gSukker: 16gVitamin A: 1902IUCalcium: 2048mgJern: 30mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering