Grøntsagstærte med bacon er den ultimative fusion af smagsoplevelser. Den sprøde tærtebund omfavner en fyldig blanding af sauterede grøntsager og den rige, salte smag af bacon. Hver bid er en harmoni af konsistenser og smagsnuancer, der vækker glæde i ganen.

Grøntsagstærte med bacon er den perfekte ret til en let frokost eller som en imponerende forret til middagsselskaber. Den spiller på smagspallerne og efterlader dig med en fornemmelse af tilfredsstillelse og en ren kulinarisk nydelse. Velbekomme

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Se flere opskrifter på aftensmad her.
Grøntsagstærte med bacon
4.7 fra 3 stemmer
Forberedelsestid 50 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 539

Udstyr

  • 1 tærteform på 30 cm

Ingredienser

Bund

  • 0,75 dl vand
  • 0,5 dl olie - smagsneutral
  • 1 tsk salt - fin
  • 100 g hvedemel
  • 75 g fuldkorns hvedemel
  • 25 g havregryn

Fyld

  • 100 g bacon
  • 2 stk porre
  • 2 stk gulerødder
  • 4 stk æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g revet ost
  • 1 stk tomat
  • salt - fint
  • peber

Sådan gør du
 

Bund

  • Kom alle ingredienserne i en skål.
  • Ælt dejen sammen.
  • Smør tærteformen med lidt olie. Pres derefter dejen ud i formen. Husk at det også skal være dej op af siderne på tærteformen.
  • Prik huler i bunden af dejen med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn på 200 C° i 10 min.

Fyld

  • Skær bacon i mindre stykker og steg den sprød på en pande.
  • Vask porrerne. og skær dem i skiver.
  • Skræl gulerødderne og riv dem fint.
  • Porre og gulerødder steges på panden i fedtstoffet fra baconen i ca. 10 min ved middel varme.
  • Pisk æg, mælk og salt sammen.

Samling

  • Gulerødder, porre og bacon fordeles på tærtebunden.
  • Æggemassen hældes over.
  • Tærten pyntes med tomatskiver og ost.
  • Tærten bages i ovnen ved 200 C° i ca. 30 min.

Tips og noter

  • Hvis du vil have en fedtfattigere udgave, så kan du vælge at koge porrer og løg i 2-3 minutter i let saltet vand. Lad det dryppe godt af efter kogning. Det skal ikke være vådt.
  • Hvis du ønsker en vegetar udgave, kan du fx erstatte bacon med soltørrede tomater, kogte kartofler eller stegte champignoner.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 539kcalKulhydrater: 47gProtein: 24gFedt: 29gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 10gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 0.1gKolesterol: 200mgNatrium: 1491mgKalium: 615mgFiber: 5gSukker: 6gVitamin A: 6575IUVitamin C: 13mgCalcium: 173mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering