Røræg eller scrambled eggs er utroligt nemt og lækkert. Det er perfekt til den lækre morgenmad eller hvis der forkæles til frokosten.

Røræg kan serveres som en selvstændig forret med fx rejer, asparges, ristede pølser eller stegt kylling. Røræg er også fantastisk som garniture til fx røget fisk, saltkød eller sprængt oksekød. Du kan også bruge røræg som tilbehør eller pynt på forskellige slags smørrebrød.

Denne opskrift giver perfekte røræg eller scrambled eggs hver gang. Velbekomme. 

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Se flere opskrifter med æg her.
Røræg
4.8 fra 4 stemmer
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 109

Ingredienser

Røræg

  • 4 stk æg
  • 1 dl vand - eller fløde
  • 25 g smør - eller margarine
  • salt
  • hvid peber

Pynt

  • purløg

Sådan gør du
 

  • Æggene slåes ud i en skål og piskes sammen med vand eller fløde.
  • Fedtstoffet smeltes på en pande eller i en fladbundet gryde.
  • Æggemassen hældes i og stivner over svag varme. Når den er begyndt at stivne, efter ca. 1 minut, så skrabes den. forsigtigt fra bunden. Man skal skrabe uden at vende rundt, på den måde bliver overfladen blank og cremeagtig. Du kan bruge en spatel, paletkniv eller træske.
  • Før æggemassen er helt stiv, så fjernes den fra varmen. Eftervarmen er tilstrækkelig til at stivne den helt færdig. Det gør det meget nemmere at styre, da den eller får for meget.
  • Drys med salt og peber over den stivnede røræg. Pas på med at bruge for meget salt, da det kan. gøre æggene grynet og vandet.
  • Kom æggene i en skål eller anret dem. De skal ikke blive på panden da de eller får for meget varme.
  • Røræggene serveres med det samme, sammen med friskklippet purløg.

Tips og noter

  • Røræg er det samme som scrambled eggs.
  • Røræg skal stivne i fedtstof over varme, men må ikke blive brune.
  • Røræg laves af sammenpisket æg tilsat vand og/eller fløde. Vi bruger aldrig mælk, da det gør æggene løse og vandede.
  • Røræg kan. bruges til gratinering til forskellige retter. Både kolde og varme retter, samt smørrebrød. Det kan selvfølgelig også bruges som selvstændig ret og garneres og serveres på mange forskellige måder.
  • I stedet for vand eller fløde, så kan du prøve at lave dem med creme fraiche.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 109kcalKulhydrater: 1gProtein: 6gFedt: 9gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.2gKolesterol: 177mgNatrium: 399mgKalium: 71mgFiber: 0.1gSukker: 0.2gVitamin A: 424IUVitamin C: 1mgCalcium: 30mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *