Giv din stemme.
Black Magic Chokoladekage er den ultimative chokoladekage for alle chokoladeelskere. Den er intens, mørk og uimodståelig med sin fugtige og bløde konsistens. Hver bid af Black Magic Chokoladekage smelter på tungen og efterlader en dyb smag af kakao, som gør den perfekt til enhver lejlighed.
Hemmeligheden bag Black Magic Chokoladekage ligger i kombinationen af stærk kaffe, kakao og en rig og cremet mousse, som giver kagen dens rige smag og luftige struktur. Kaffen forstærker kakaosmagen uden at dominere, mens chokolademoussen holder kagen saftig.
Denne kage er ideel som dessert, til fødselsdage eller når du bare har lyst til noget ekstra lækkert. Kagen toppes med masser af chokolade og friske bær, for at gøre den endnu mere uimodståelig. Black Magic Chokoladekage er nem at lave og bliver hurtigt en favorit blandt både børn og voksne. Velbekomme.
Se flere opskrifter på kage her.
Udstyr
- Rund springform på 22-24 cm i diameter
Ingredienser
Kage
- 50 g smør - smeltet
- 250 g sukker
- 1½ dl mælk
- 1 dl kaffe - færdigbrygget
- 150 g hvedemel
- 40 g kakaopulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 knsp salt - fint
- 1 stk æg
Chokolademousse
- 5 dl piskefløde
- 20 g kakaopulver
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Pynt
- 400 g bær - Fx jordbær, hindbær, blåbær eller vindruer
- 100 g chokolade - Fx Toffifee, Maltesers, KitKat, Center chokolade, Oreo eller Guldbarer
Sådan gør du
Kage
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør eller pisk indtil dejen er fri for klumper.
- Dejen hældes i en smurt form eller en form beklædt med bagepapir.
- Kagen bages i midten af ovnen i ca. 25-40 minutter ved 180 ℃.
- Lad kagen afkøle helt inden chokoladecreme kommes på.
Chokoladecreme
- Alle ingredienser kommes i en skål og piskes sammen til en tyk, luftig og cremet mousse.
Samling
- Kagen tages ud af formen og deles herefter i to bunde med en brødkniv.
- Halvdelen af cremen kommes ovenpå en bund. Derefter lægges en bund ovenpå. Afslut med creme og pynt med bær og forskelligt chokolade.
- Server kagen med det samme eller sæt den på køl indtil servering.
Tips og noter
- 50 g smør kan erstattes af ½ dl smagsneutral olie. Det kan fx være rapsolie, majsolie eller solsikkeolie.
- Du kan bruge ethvert tyndt grillspyd eller en kødpind til at tjekke, om kagen er færdig. Stik spyddet ned i midten af kagen. Der skal ikke hænge dej ved, når du tager det op. Et par små krummer er dog okay.
- Denne opskrift giver 8-12 stykker kage.
0 kommentarer