Kylling i ovn er en utrolig lækker og nem måde at tilberede kylling på. Denne kylling bliver utroligt lækker og saftig med sprødt skind.

Vi serverer ofte denne kylling med kartofler. Det kan både være kogte kartofler, kartoffelbåde, brasede kartofler eller pommes fritter. Vi kan også finde på at servere med ris, bagte rodfrugter, dampede grøntsager eller salat. Denne kylling er vildt lækker med alt muligt forskelligt tilbehør. Du kan også pille kyllingen og bruge kødet i en frokostsalat.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest

 

Du finder flere opskrifter med kylling her.
Kylling i ovn
5 fra 1 stemme
Tilberedningstid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 604

Udstyr

  • 1 glas som kan tåle at komme i ovnen

Ingredienser

  • 1 stk kylling - hel
  • 3 spsk olie
  • salt - groft
  • peber

Sådan gør du
 

  • Rens og vask kyllingen i lunkent vand. Dup den tør med køkkenrulle.
  • Smør kyllingen ind i olie. Sørg for at den er smurt ind over det hele. (Kun udvendigt)
  • Gnid kyllingen med salt og peber.
  • Du skal bruge et højt og tykt glas, som kan tåle at komme ovnen. Placer kyllingen over glasset. Stil glasset og kyllingen i et ildfast fad. Hæld en anelse vand eller hønsebouillon i bunden af fadet.
  • Stil kyllingen i en forvarmet ovn ved 185°C varmluft i 50-60 minutter. Kyllingen skal vendes hvert 10-15 minut for at give en ensartet stegning.
  • Lad kyllingen hvile i 10-15 minutter inden den skæres ud.
  • Serveres med kartofler, pommes frites, ris, grøntsager, salat eller lige hvad du eller har lyst til. Velbekomme.

Tips og noter

  • Du kan bruge de fleste olier til denne ret. Vi har gode erfaringer med rapsolie, majsolie og olivenolie.
  • Jeg brugte en kylling på 1400 g. Det er også det som næringsindholdet er beregnet efter.
  • I stedet for et glas kan man bruge en dåse øl eller cola. Lidt af indholdet hældes ud af dåsen inden kyllingen placeres på dåsen. Det giver en lækker saftig kylling.
  • I stedet for et ildfast fad kan du bruge aluminiumsbakke.
  • Denne kylling var blot krydret med salt og peber. Man kan selvfølgelig sagtens bruge flere krydderier. Vi kan godt lide at bruge karry, paprika, timian eller allround krydderi.
  • Gem væden fra fadet til at lave en lækker brun sovs.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 604kcalKulhydrater: 0.2gProtein: 44gFedt: 46gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 14gEnkeltumættet fedt: 17gTransfedt: 0.3gKolesterol: 179mgNatrium: 1346mgKalium: 453mgFiber: 0.1gSukker: 0.003gVitamin A: 335IUVitamin C: 4mgCalcium: 28mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering