Citronmåne er en klassisk dansk kage. Vi kender nok alle citronmånen fra DanCake. Denne citronmåne er utrolig lækker og nem at bage. Den er lækker sød og syrlig. Ligesom den skal være. Den er meget bedre end nogen kage du kan købe i supermarkedet.

Der er ingen kunstige tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Det er bare en lækker hjemmebagt kage som smager præcis som den skal.

Denne kage er altid et hit. Vi bager den til gæster, til at dele ud på arbejdspladsen, til eftermiddagskaffen og til børnefødselsdagen. Alle kan lide den. Den smager også virkelig godt. Jeg håber, at I bliver lige så glad for den som vi er. Velbekomme.

 

Du finder flere opskrifter på kage her.
Citronmåne
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 2 timer
Antal 1 kage
Kalorier pr. portion 3802

Udstyr

  • 1 springform med diameter på ca. 24 cm.

Ingredienser

Dej

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 stk æg
  • 1 stk citron - skal og saft
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ dl mælk

Glasur

  • 1 stk citron - skal og saft
  • 150 g flormelis
  • gul konditorfarve - kan udelades

Sådan gør du
 

Kage

  • Smør og sukker piskes lyst og luftigt.
  • Æggene tilsættes et ad gangen og der piskes godt imellem hvert æg til blandingen er let og luftig.
  • Skal rives fra citronen og kommes i skålen. Derefter presses citronen for saft og piskes i.
  • Bagepulver, vaniljesukker og mel blandes og røres i dejen skiftevis med mælken.
  • Springformen smørres med fedtstof og drysses med sukker eller beklædes med bagepapir.
  • Dejen fordeles i formen
  • Kagen bages i en forvarmet ovn ved 170°C varmluft i ca. 40 minutter til den er gennembagt.
  • Kage skal køle af i formen, inden glasuren kommes på.

Glasur

  • Flormelis piskes med citronsaft og konditorfarve til en hvid og tyk glasur. Glasuren fordeles på den afkølede citronmåne. Drys med citronskal. Vent til glasuren er stivnet med at skære kagen ud.

Tips og noter

  • Er du usikker på om kagen er færdigbagt? Stik i den med en kødnål, og hvis der ikke hænger dej fast i den, er kagen færdigbagt.
  • Hvis glasuren er for tynd, så kan den blive lidt tykkere ved at tilføre mere flormelis. Hvis glasuren er for tyk, så kan du tilsætte lidt citronsaft eller vand. Der skal kun tilsættes nogle få dråber.
  • Du kan med fordel rive skallen til glasuren af citronen og lad den lufttørre på et stykke køkkenrulle i en times tid, mens du laver resten af kagen. Så tørrer glasuren lidt hurtigere.
  • Denne opskrift giver 10-12 stykker kage.

Næringsindhold

Serving: 1kageKalorier: 3802kcalKulhydrater: 528gProtein: 43gFedt: 178gMættet fedt: 108gFlerumættet fedt: 9gEnkeltumættet fedt: 47gTransfedt: 7gKolesterol: 925mgNatrium: 1937mgKalium: 520mgFiber: 9gSukker: 360gVitamin A: 5860IUVitamin C: 39mgCalcium: 492mgJern: 13mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering