Kartoffelbåde eller ovnkartofler er virkelig lækkert. Det er en god måde at spise kartofler på mens vi venter på nye danske kartofler. Vi kender alle sammen til en kedelig kogt kartoffel som er en smule melet. Det er ikke særligt spændende. 

Så prøv i sted for at lave disse kartoffelbåde, som bliver sprøde udenpå og dejlig bløde indeni. 

Herhjemme holder vi mest af at krydre med frisk timian, som vi næsten altid har stående i vindueskarmen. Du kan også bruge tørret. Men du kan også vælge helt andre krydderier. Kun fantasien sætter grænser. Velbekomme.

Se flere opskrifter med kartofler her.
Kartoffelbåde med frisk timian
4.7 fra 3 stemmer
Forberedelsestid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 323

Ingredienser

  • 4 stk bagekartofler
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • peber
  • 2 kviste frisk timian - Kan udelades

Sådan gør du
 

  • Vask kartoflerne. Du behøver ikke at skrælle dem.
  • Skær kartoflerne i både. Pas på at de ikke bliver for tynde.
  • Læg kartoflerne i en skål og fyld skålen op med koldt vand. Kartoflerne skal være helt dækket. Det trækker stivelsen ud af kartoflerne. De skal stå dækket med vand i 10 minutter, gerne længere.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, skyld katoflerne i rent vand og tør dem med et rent viskestykke eller et stykke køkkenrulle.
  • Vend kartoflerne med olie, salt, peber og timian.
  • Kom kartoflerne i et ildfast fad. Fadet skal være stort nok til at kartoflerne ikke ligger i lag.
  • Kartoflerne bages ved 200 grader varmluft i ca. 40-45 minutter. For et mere ensartet resultat kan du vende kartoflerne når ca. halvdelen af tiden er gået.

Tips og noter

  • Når du lægger kartoflerne i blød inden du steger dem, så trækkes noget af stivelsen ud af kartoflerne. Det gør så kartoflerne bliver sprøde udenpå og bløde inden i. Ellers risikerer du at kartoflerne bløde og kedelige. Der er dog forskel på hvor meget stivelse forskellige kartoffelsorter indeholder.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 323kcalKulhydrater: 67gProtein: 8gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 1gNatrium: 1181mgKalium: 1549mgFiber: 5gSukker: 2gVitamin A: 30IUVitamin C: 22mgCalcium: 53mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Honning/hvidløg marineret kylling - Sydhavnsbloggen - […] Serveres sammen med ris eller f.eks. sammen med pasta pesto eller kartoffelbåde […]
  2. Kylling grillet på rotisseri - Sydhavnsbloggen - […] Det er også rigtig lækkert i sommervarmen. Det er kunne også være rigtig godt sammen med vores kartoffelbåde med…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering