Minestonesuppe er en lækker, nærende og billig ret. Jeg elsker suppe. Jeg ved at suppe af mange bliver betragtet som en vinterret. Det er det måske også. Jeg må dog indrømme, at jeg spiser suppe året rundt. Jeg er bare helt vild med suppe.

Dette er klart en af mine favoritter. Minestronesuppe. Det er vildt lækkert. Min minestrone er økologisk, billig, nærende, hurtig, nem og vegansk. Det er den perfekte ret til familien på et budget. Eller den unge studerende der leder efter en nem og billig ret. Den er samtidig også hurtig at lave.

Du finder flere opskrifter på suppe her.

Denne minestronesuppe er en virkelig lækker ret at have i sit repetoir. Velbekomme.

Minestrone
4.3 fra 3 stemmer
Forberedelsestid 10 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 6 portioner
Kalorier pr. portion 171

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg - Jeg foretrækker at skære i tynde kvarte ringe.
  • 3 stk kartofler - Skæres i passende størrelse tern.
  • 2 stk gulerødder - Skæres i små stykker.
  • 2 stængler bladselleri - Skæres i små stykker.
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • L grøntsagsbouillon
  • 2 stk laurbærblade
  • 100 g suppehorn
  • 50 g ærter
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Du skal bruge en gryde på minimum 3 liter. Gerne større.
  • Gryden varmes op til middel varme. Olie, løg, gulerødder, kartofler og selleri steges i 2-3 minutter ved middel varme.
  • Hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og laurbærblade tilsættes. Det hele bringes i kog. Evt. skum fjernes.
  • Lad suppen koge i ca 5-7 minutter.
  • Tilsæt suppehorn og ærter. Se på pakken hvor længe suppehornene skal koge. Det er typisk 3-5 minutter. Smag om suppehornene har den ønskede kosistens og om kartofler/grøntsager er møre.
  • Fjern laurbærblade og smag til med salt og peber. Server med det samme.

Tips og noter

  • Det er en rigtig lækker suppe, hvor man kan bruge alverdens grøntsager. Prøv også at tilsætte bønner. Det er utroligt lækkert. Vi bruger hvide bønner fra dåse. De skylles og tilsættes sammen med suppehorn og ærter.
  • Du kan også anvende knoldselleri, porre, squash og mange andre grøntsager. Du skal dog udelade nogle af de andre grøntsager eller tilsætte mere bouillon og tomat.
  • Det er rigtig lækkert at servere bacondrys til. Steg noget bacon sprødt og skær det i mindre stykker og drys det på den færdige suppe.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 171kcalKulhydrater: 33gProtein: 5gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gNatrium: 1606mgKalium: 596mgFiber: 4gSukker: 9gVitamin A: 4733IUVitamin C: 26mgCalcium: 73mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering