Dette er en super lækker opskrift på en banan og dadelkage. Den er overholder alle kriterier for paleo eller stenalderkost, som det også kaldes. Vi vil i fremtiden komme med flere paleo opskrifter.

Paleo handler om at lave mad som i stenalderen. Der havde man ikke ingredienser som mel, sukker, kartofler og en lang række andre ting. Det er dermed en kost med langt færre kulhydrater. 

Denne kage er ikke meget sød, men er sødet lidt med honning. Den er tilgengæld super lækker og velsmagende. Du vil ikke fortryde at kaste dig ud i at lave den. Det er ikke kun for folk på paleo diet. Den er for alle. Velbekomme.

Banan og dadelbrød
4 fra 1 stemme
Forberedelsestid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 12 portioner
Kalorier pr. portion 177

Ingredienser

  • 2 dl mandelsmør - Ca. 300 g
  • 4 æg
  • 2 tsk honning
  • 2 tsk vanilleekstakt - Kan evt. erstates af vanillesukker. Der skal man kun bruge halvt så meget.
  • 7 stk dadler - medium medjool dadler uden sten
  • 1 banan - moden
  • 0.25 tsk salt
  • 0.5 tsk bagepulver
  • 1.5 tsk kanel

Sådan gør du
 

  • Læg dadlerne i blød i varmt vand for at bløde dem op.
  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Kom mandelsmør i en røremaskine og kør i 1 minut med fladpisker til den er cremet. Hvis du ikke har en røremaskine kan du bruge en elpisker.
  • Dræn vandet fra dadlerne og kom dem i en foodprocessor. Blend dadlerne til de er i små stykker.
  • Bananen moses med en gaffel.
  • Kom banan, dadler, æg, honning og vanilieekstrakt ned til mandelsmøret i røremaskinen og rør til det er ensartet samlet.
  • Kom salt, kanel og bagepulver i og rør videre.
  • Bagetiden afhænger meget af størrelsen på bradepanden og hvor tyk kagen bliver. Jeg har tidligere lavet den i en stor bradepande. Så bliver kagen ret tynd og bagetiden er ca. 20 minutter. Denne gang brugte jeg en lille bradepande og kagen var meget tykkere. Det betyder at bagetiden var ca. 35 minutter.
    Kagen bages midt i ovnen ved 190°C i en bradepande smurt med smør eller olie.
    Stik i midten af kagen med en tandstik, hvis der ikke er dej på tandstikken er er den færdig. Ellers skal den have et par minutter mere. Pas på med at give kagen for lang tid, da den ellers bliver tør.
  • Lad kagen køle af et øjeblik inden servering.

Tips og noter

  • 2 tsk. vanillesukker svarer ca. til en lille vanillestang, som svarer ca. 4 tsk vanilleekstrakt.
    • Det betyder at bruger man vanillesukker, så skal man bruge ca halv så meget som angivet i opskriften. Det er dog ikke en paleo opskrift, hvis man bruger vaniliesukker.
  • Mandelsmør kan erstates af f.eks. peanutbutter eller andet nøddesmør
  • Det er godt hvis bananen er meget moden. Den må gerne være helt brun, det gør kun. kagen sødere og bedre.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 177kcalKulhydrater: 17gProtein: 6gFedt: 11gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 55mgNatrium: 89mgKalium: 281mgFiber: 3gSukker: 12gVitamin A: 111IUVitamin C: 1mgCalcium: 89mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *