Pulled chicken er virkelig saftigt og lækkert. Det er fuld af smag og kan anvendes til rigtig mange ting. Vi bruger det som man ville bruge pulled pork. Det er perfekt til pitabrød, wraps, burgere eller sandwich.
Pulled chicken er virkelig nemt at lave. Det tager lidt tid, men der er ikke meget arbejde i det. Vi bruger en hjemmelavet rub. Den er nemt at lave. Du kan selvfølgelig godt bruge en færdigkøbt rub, men giv denne rub en chance. Den er rigtig lækker.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Prøv pulled chicken i sandwich med hjemmelavede fuldkornsburgerboller.
Ingredienser
Kød
- 800 g Kyllingebryst
Rub
- 2 spsk paprika
- 2 spsk brun farin
- 1 spsk salt - groft
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- ½ tsk chilipulver
- ½ tsk cayennepeber
- peber - friskkværnet
Sådan gør du
Rub
- Alle ingredienserne blandes godt sammen.
Kød
- Kyllingebrystfileterne gnides godt med krydderiblandingen. Kom kyllingen i en lukket beholder eller frysepose og lad den hvile i køleskabet. Man kan godt komme kyllingen i ovnen med samme, men den har bedst af at trække lidt. Gerne 2-3 timer eller evt. til næste dag.
- Smør et ovnfast fad med en sjat olivenolie og læg kyllingebrysterne heri. Læg låg på fadet eller dæk det til med folie.
- Sæt fadet i ovnen og stil den til 130 °C. Stegetiden er 3 timer.
- Du river kødet fra hinanden med 2 gafler, mens kødet stadig ligger i stegesoen. Du må endelig ikke fjerne væden. Efter kødet er skilt ad skal det hvile i 5-15 minutter. Kødet suger al væden til sig igen.
- Server i pita, wraps, burger eller lignende.
Tips og noter
- Vi serverer pulled kylling i pita, wraps, burger, bagels osv.
0 kommentarer