Tzatziki er meget let at lave selv og så smager det bare meget bedre den det du kan købe færdigt.

Jeg elsker tzatziki og bruger det året rundt. Det er lækkert som tilbehør til en hyggelig sommeraften med gyros og hjemmelavede fladbrød. Du kan også bruge det i stedet for dressing i pitabrød. Jeg bruger også tzatziki i sandwich eller som dip til forskellige grønsagsstave. Ja, mulighederne er mange.

Det vigtigste er at købe en rigtig græsk yoghurt. Det som hedder græsk inspireret yoghurt, smager bare ikke lige så godt og har heller ikke samme tykke konsistens.

Derudeover kan du vælge at tilsætte nogle frisk krydreurter, som f.eks. dild eller koriander. Mange vælger at hælde lidt olivenolie over, det giver en lidt mere cremet konsistens. Opskriften her, er en helt plane tzatziki, som jeg foretrækker det. Og så kan du vælge at spice den op efter egen smag. Velbekomme.

Tzatziki
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 78

Ingredienser

  • 2 stk agurker
  • 1 spsk salt - fint
  • 4 fed hvidløg
  • 4 dl græsk yogurt

Sådan gør du
 

  • Agurkerne halveres på langs. Den bløde midte og kerner skrabes ud med en ske og kasseres.
  • Den hårde del af agurken rives på et rivejern. (Den grove side).
  • Det revne agurk lægges på en stor tallerken og vendes med det fine salt. Lad det trække i 20-25 minutter.
  • Kom agurkerne i en si og lad væden dryppe fra. Du kan evt. trykke let på argurkerne for at presse lidt ekstra vand ud.
  • Hvidløg presses og vendes sammen med agurkerne i den græske yogurt.
  • Kan smages til med olivenolie, salt og peber.

Tips og noter

  • Mange kan godt lide at tilsætte 1-2 spsk olivenolie. Det giver en lidt mere cremet konsistens.
  • Du kan sagtens bruge hvidløgspulver istedet for hvidløg. 
  • Du kan sagtens bruge mindre eller mere hvidløg end der er angivet i opskriften.

Næringsindhold

Serving: 1portonKalorier: 78kcalKulhydrater: 7gProtein: 11gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.02gEnkeltumættet fedt: 0.05gTransfedt: 0.01gKolesterol: 5mgNatrium: 1783mgKalium: 290mgFiber: 1gSukker: 5gVitamin A: 77IUVitamin C: 4mgCalcium: 132mgJern: 0.4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering