Grove rundstykker med masser af kerner er nogle lækre sprøde rundstykker med masser af smag. Disse rundstykker er nemme at lave og smager virkelig godt. Vi plejer, at røre dejen sammen om aftenen, så der relativt hurtigt er friskbagte rundstykker.

Inspirationen til denne opskrift kommer fra vores grydebrød. Det er et virkelig lækkert brød, som vi ofte bager i weekenden. Det giver en virkelig lækker krumme og en sej og sprød skorpe, som vi herhjemme synes er noget af det bedste der findes.

Du kan bruge de kerner som du bedst kan lide. Jeg kan bedst lide en blanding af solsikke og græskarkerner. Andre kerner kan dog sagtens bruges. Prøv dig frem og find din egen favorit.

På billedet er det en femkornsblanding. 

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Du finder flere bageopskrifter her.
Grove rundstykker
5 fra 3 stemmer
Forberedelsestid 10 minutter
Tilberedningstid 23 minutter
Hævetid 12 timer
Samlet tid 12 timer 33 minutter
Antal 12 rundstykker
Kalorier pr. portion 238

Ingredienser

Dej

  • 4 dl vand
  • 5 g gær
  • 1 tsk salt - fint
  • 2 tsk sukker
  • 8 dl hvedemel
  • dl blandede kerner

Pensling

  • 1 dl vand
  • 1 dl blandede kerner

Sådan gør du
 

  • Vand, gær og sukker kommes i en skål. Rør til gæren er opløst.
  • Rør resten af ingredienserne i. Det skal ikke æltes, kun røres sammen til en våd dej.
  • Læg låg på skålen eller dæk den tilmed husholdningsfilm. Læg et viskestykke over. Lad skålen med dejen stå og hvile til næste morgen. Gerne 8-12 timer.
  • Næste dag tages dejen ud på et meldrysset bord og foldes et par gange. Tryk dejen ud til stor firkant og del den i 12 lige store stykker
  • Placer stykkerne på en bageplade med bagepapir. Pensel med vand og drys med kernerne.
  • Dæk bladepanden til. Brug evt. en anden bradepande. Lad rundstykkerne efterhæve i ca. 1 time.
  • Rundstykkerne bages i en forvarmet ovn ved 225 °C varmluft i 23 minutter.

Tips og noter

  • Du kan bruge de kerne som du bedst kan lide. Jeg kan bedst lide en blanding af solsikke og græskarkerner. Andre kerner kan dog sagtens bruges. Prøv dig frem og find din egen favorit.
  • Hvis man bager rundstykkerne med Ølandshvede, fuldkornsmel eller speltmel, skal man bruge mere vand. Ca. 1 dl mere. Jeg anbefaler ikke at man erstatter det hele med fuldkornsmel. Nøjes med at erstatte 1-2 dl mel med fuldkorsmel og tilsæt 1/4-1/2 dl vand ekstra.
  • 5 g gær kan erstattes med 0,5 tsk tørgær.

Næringsindhold

Serving: 1rundstykkeKalorier: 238kcalKulhydrater: 33gProtein: 9gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gNatrium: 200mgKalium: 176mgFiber: 2gSukker: 1gVitamin A: 3IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 14mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *