Spaghetti carbonara er en lækker klassisk italiensk pastaret. Det er en af de nemmeste og hurtigste retter som man kan lave. Når man først har lavet denne ret nogle gange, så kan man faktisk lave den på omkring de 20 minutter. Den består af få ingredienser. Det er derfor vigtigt, at man bruger guanciale, pancetta eller bacon af god kvalitet. Det vil løfte retten og gøre det til en fantastisk spise. 

Dette er den helt klassiske ret legeret med æg. Der er mange der kommer fløde i saucen. Traditionelt er carbonara dog ikke en flødesauce. Den cremede konsistens kommer fra æg og ost, der lægger sig om pastaen som en lækker og tyk sauce.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest

 

Du finder flere opskrifter på pastaretter her. 
Spaghetti carbonara
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 1092

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 5 stk æg
  • 250 g guanciale - (alternativt kan pancetta eller en god bacon bruges)
  • 100 g parmesan
  • 50 g pecorino - (kan erstattes af parmesan)
  • 2 dl kogevand fra spaghettien
  • peber - friskkværnet

Topping

  • 50 g parmesan

Sådan gør du
 

  • Guanciale skæres i strimler eller tern. De kommes på en kold pande, som tændes på middel varme. Den skal steges gylden og sprød. Det er tager typisk 10-15 minutter
  • Spaghettien koges al dente. Pas på med at komme for meget salt i kogevandet. Det skal blot være let salt. Da både guanciale og parmesan er salt, så kan retten hurtigt blive for salt.
  • Æggene slåes ud i en seperat skål. Tilsæt parmesan og pecorino. Rør det sammen. Kryder med friskkværnet peber. Tilsæt 2 dl kogevand fra spaghettien, under omrøring lidt ad gangen.
  • Når din guanciale er klar kommes spaghettien på panden. Vend spaghettien godt rundt med kød og fedtstoffet. Skru ned til lav varme.
  • Æggeblandingen hældes over spaghettien. Vend spaghettien og æggeblanding grundigt. Brug gerne en tang, så du får vendt det godt sammen. Fortsæt 2-4 minuter så saucen tykner og bliver mere cremet. Pas på med at give det for meget varme. Det skal ikke blive til røræg.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber. Serveres med revet parmesan.

Tips og noter

  • Parmigiano-Reggiano eller parmesan er en hård ost af komælk. Revet parmesanost bruges ofte på pastaretter, ligesom den er en vigtig ingrediens i risotto.
  • Ofte bruges Grana Padano istedet for Parmigiano-Reggiano. Grana Padano fremstilles i et område i Norditalien. Det er en tør og fedtfattig ost, som er lidt billigere end Parmigiano-Reggiano. De to oste minder meget om hinanden og kan nemt erstatte hinanden.
  • Pecorino oste er en fast og salt iitaliensk ost lavet af fåremælk eller en blanding af fåre- og gedemælk. Navnet pecorino stammer fra pecora, som betyder får på italiensk.
  • Guanciale minder om bacon, men er lavet på svinekæber. Pancetta og almindelig bacon, kommer fra brystet eller stykket under maven på grisen. Denne forskel gør, at Guanciale har en kraftigere smag. Pancetta er italienernes svar på bacon, men har en mildere smag end alminelig bacon.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 1092kcalKulhydrater: 77gProtein: 44gFedt: 67gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 0.02gKolesterol: 310mgNatrium: 1373mgKalium: 348mgFiber: 3gSukker: 3gVitamin A: 643IUCalcium: 631mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering