Giv din stemme.
Madpakkeboller er den perfekte løsning til en nem og lækker frokost eller snack på farten. De er luftige, mættende og kan varieres i det uendelige med forskelligt fyld som salat, pålæg, grøntsager eller ost.
Når du bager madpakkeboller, får du ikke kun en sund og hjemmelavet løsning, men også en frysevenlig snack, der kan tages op efter behov. Det er oplagt at bage en dobbelt portion og fryse brødene ned. Så er der en lækker madpakke i en fart.
Madpakkeboller er nemme at lave og kræver kun en smule hævetid, inden de formes og bages til gyldne, bløde boller. De holder sig friske i flere dage og er perfekte til både børnenes madpakker og som en hurtig snack i løbet af dagen.
Uanset hvordan du vælger at lave dine madpakkeboller, vil de med garanti blive en favorit hos hele familien. Velbekomme.
Se flere bageopskrifter her.
Ingredienser
Boller
- 25 g gær
- 1 dl vand
- 1 dl mælk
- ½ dl olie
- ½ spsk sukker
- ½ tsk salt - groft
- 1 dl grahamsmel
- 1½ dl havregryn
- 2½ dl hvedemel
Pensling
- 2 spsk mælk
- 2 spsk hvedemel
Sådan gør du
- Vand, mælk, gær, olie, salt og sukker kommes i en stor skål. Rør til gær og sukker er opløst.
- Tilsæt gramsmel, havregryn og halvdelen af melet. Ælt dejen sammen. Jeg bruger en røremaskine. Men du kan sagtens gøre det med håndkraft.
- Tilsæt mere mel indtil at dejen slipper skålen. Ælt dejen godt igennem. Gærdeje som denne har bedst af at blive æltet i ca. 10 minutter.
- Dejen hæver tildækket i 45 minutter.
- Dejen formes til flade rektangulære brød.
- Brødene pensles med mælk og drysses med havregryn.
- Lad brødene efterhæve tildækket i 20 minutter.
- Bages ved 220 ℃ i 15 minutter. Lad brødene køle af på en rist.
Tips og noter
- Æltning er vigtigt for, at melet kan danne et godt glutennet, så gærbrød skal gerne æltes i 8-10 minutter. Det giver et luftigere og lettere brød.
- Mængden af mel kan variere i gærdeje som denne. Det kommer meget an på kvaliteten af melet. Du kan derfor opleve at skulle bruge mere eller mindre mel end angivet i opskriften.
0 kommentarer