Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Daimis er en uimodståelig dessert for alle, der elsker kombinationen af cremet vaniljeis og sprøde stykker af den klassiske Daim-chokolade. Den søde karamel smelter sammen med den knasende mælkechokolade og skaber en is, der både er fyldig og har en dejlig crunch.

Når du laver Daimis derhjemme, kræver det kun få ingredienser. Fløde, mælk, æggeblommer, sukker og vanilje piskes sammen for at skabe en lækker cremet is. Herefter vendes hakkede Daim-stykker i. Isen kan derefter fryses eller køres på ismaskine. Det bedste ved hjemmelavet Daimis er, at du selv kan justere mængden af chokolade og gøre den ekstra fyldig efter smag.

Daimis er en sikker vinder til enhver dessertanledning. Server den alene, med lidt ekstra hakket Daim på toppen, eller som en lækker afslutning på en god middag. Den er både nem at lave og utrolig lækker at nyde. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på is her.
Daimis
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 1 liter
Kalorier pr. portion 2171

Ingredienser

Ismasse

  • 4 stk æggeblommer
  • dl sukker
  • dl piskefløde
  • dl mælk
  • 1 stk vaniljestang

Fyld

  • 84 g daim - groft hakket

Sådan gør du
 

  • Æggeblommer og sukker kommes i en skål og blandingen piskes til lys og luftig.
  • Vaniljestangen flækkes og kornene skabes ud. Bland kornene med en teske sukker.
  • Mælk, fløde og vanilje kommes i en gryde og varmes op ved middel varme under omrøring. Det skal varmes op til det begynder at koge.
  • Æggemassen piskes ned i den varme mælkeblanding.
  • Nu skal du varme ismassen op indtil den når en temperatur på 85 ℃. Brug eventuelt et termometer. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 ℃. Det tager ca. 1-2 minutter.
  • Den varme ismasse er nu blevet lidt tykkere i konsistensen. Hæld den i en beholder, hvorefter den skal køle af på køkkenbordet i ½ time og derefter i køleskabet i 1-2 timer.

Is på ismaskine med kompressor

  • Kør ismassen i en ismaskine i ca. 40 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses i fryseren i 1-2 timer. (Gerne længere)
  • Den hakkede daim kommes i ismaskinen når der er 10 minutter tilbage af tiden.

Is uden ismaskine

  • Kom den afkølede ismasse i en beholder og stil den i fryseren. Rør isen godt igennem med en ske hvert kvarter de første 1-2 timer. Dette forhindrer dannelse iskrystaller.
  • Den hakkede daim kommes i når isen har konsistens som en softice. Rør daimen i, så den fordeles i ismassen.
  • Lad isen stå i fryseren i yderligere 5-6 timer. (Gerne længere)

Tips og noter

  • Æggene behøver ikke at være pasteuriserede, da de bliver varmet op.
  • 4 æggeblommer kan erstattes af 2 hele æg. Det giver dog en lidt hårdere is.
  • Opskriften giver 1-1½ liter is.
  • 1 vaniljestang kan erstattes af 2 tsk. vaniljesukker. Det blandes med sukkeret og ikke med mælken

Næringsindhold

Serving: 1literKalorier: 2171kcalKulhydrater: 208gProtein: 32gFedt: 139gMættet fedt: 84gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 36gTransfedt: 0.2gKolesterol: 1110mgNatrium: 390mgKalium: 862mgFiber: 1gSukker: 202gVitamin A: 5328IUVitamin C: 3mgCalcium: 709mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering