Franskbrød – langtidshævet er et lækkert franskbrød som hæver natten over. Det er perfekt til ferier og weekender. Man laver dejen dagen i forvejen og bager brødet om morgenen. Det giver lækkert nybagt brød. 

Det er en nem opskrift. Det er friskbagt. Det er lækkert. Vi bager ofte dette brød i weekenden. Det er lækkert med smør, ost, syltetøj eller nutella. Du kan sagtens gange opskriften op og bage flere brød ad gangen. 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så følg os på facebook eller instagram. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev. Velbekomme.

 

Se flere bageopskrifter her.
Franskbrød - langtidshævet
4.5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Hævetid 10 timer
Samlet tid 10 timer 45 minutter
Antal 1 brød
Kalorier pr. portion 1757

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt - groft
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk tørgær
  • dl mælk
  • 1 stk æg
  • 20 g smør - blødt

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienserne kommes i en skål og røres sammen til en dej.
  • Ælt dejen sammen. Jeg bruger en røremaskine. Men du kan sagtens gøre det med håndkraft.
    Tilsæt mel indtil at dejen slipper skålen. Ælt dejen godt igennem. Gærdeje som denne har bedst af at blive æltet i ca. 10 minutter. Det giver et luftigere og lettere brød.
  • Kom dejen i en skål og dæk skålen med et rent viskestykke. Stil din dej til hævning i 8-12 timer. Lad den gerne stå køligt.
  • Tag dejen ud af skålen på et meldrysset bord. Fold dejen 3-4 gange ind over sig selv. Lad dejen hvile på køkkenbordet mens din ovn varmer op.
  • Kom dejen ned i din brødform.
    Jeg bruger en form med slip let overflade. Hvis du bruger en uden slip let, så kan du med fordel smørre den med fedtstof eller beklæde den med bagepapir.
  • Pensl brødet med vand eller mælk.
  • Brødet skal bage i ca. 30 minutter ved 200°C i en forvarmet ovn.
    Hold øje med brødet. Det skal være gyldent brunt på toppen og lyde hult når du banker på det.
  • Vend det nybagte brød ud af formen og lad det afkøle på en bagerist.

Tips og noter

  • Dette franskbrød kan sagtens fryses, så det er oplagt at bage 2 eller flere brød ad gangen.
  • Mælk kan sagtens erstattes af kærnemælk eller vand. 
  • Jeg brugte en brødform på 27x14 cm og 1,4 L med non-stick belægning.
  • Du kan også sagtens bruge en brødform på 1,8 L, som også en ret standard størrelse.

Næringsindhold

Serving: 1brødKalorier: 1757kcalKulhydrater: 323gProtein: 53gFedt: 25gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 77mgNatrium: 2598mgKalium: 822mgFiber: 14gSukker: 15gVitamin A: 721IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 301mgJern: 19mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering