Giv din stemme.
Skotske æg er en klassisk og lækker ret, der kombinerer det bedste fra både morgenmad og aftensmad. Disse lækre æg begynder med kogte æg, der omgives af en lækker fars og derefter paneres og steges, indtil de er sprøde og gyldne.
Forberedelsen af skotske æg er enkel, men resultatet er alt andet end almindeligt. Start med at koge æggene. Blødkogte, smilende eller hårdkogte. Lad dem efterfølgende køle af. Derefter pakkes hvert æg ind i farsen og vendes i rasp. Til slut skal de blot tilberedes. Traditionelt steges de i olie. De kan dog sagtens tilberedes i ovn eller airfryer. De skal blot tilberedes til de er gyldne og sprøde.
Server de skotske æg varme eller kolde som en lækker snack, frokost eller som en del af en buffet.
Skotske æg er en favorit blandt både børn og voksne og er perfekte til enhver lejlighed, hvor man ønsker at forkæle sig selv med noget særligt og velsmagende. Prøv denne fantastiske opskrift, og lad dig forføre af den sprøde og hjertelige smag af skotske æg. Velbekomme
Se flere opskrifter med æg her.
Ingredienser
- 8 æg
Fars
- 400 g hakket svinekød
- 2 tsk salt - groft
- ½ dl rasp
- 2 spsk hvedemel
- 1 spsk løgpulver
- 1 stk æg
- 1 dl mælk
- 1 spsk dijon sennep
- peber - friskkværnet
Panering
- 1 dl rasp
- 1 tsk salt
- peber - friskkværnet
Friturestegning
- ½-1 L olie til friture
Airfryer eller ovn
- oliespray
Sådan gør du
Fars
- Svinekødet røres sejt med salt i 2-3 min. Brug eventuelt en røremaskine. Tilsæt resten af ingredienserne. Rør til en ensartet fars.
- Stil farsen på køl mens du koger æggene.
Æg
- Æggene koges i 6-7 minutter og kommes straks i koldt vand til de er kølet helt af.
- Æggene pilles forsigtigt, så der ikke går hul på dem.
Samling
- Del farsen i 8 stykker.
- Bland rasp med salt og peber.
- Pak hvert æg ind i et tyndt lag fars. Rul dem derefter raspblandingen.
Tilberedning (Vælg en af følgende)
- AirfryerSpray æggene med oliespray. Spray også bunden af kurven, så æggene ikke hænger fast. Bag æggene i kurven i 20-30 minutter ved 200 ℃. Vend gerne æggene undervejs.FritureKom ca. 10-15 cm olie i en gryde og varm den på til ca.190 ℃.Steg 4 æg ad gangen i olien. De er færdige når de er gyldne og faste. Det tager 5-7 minutter.OvnenSpray æggene med oliespray og bag æggene på bagepapir i ovnen i 20-30 minutter ved 200℃ varmluft. Vend gerne æggene undervejs.
Servering
- Server varme, lune eller kolde.
Tips og noter
- Du kan med fordel have våde hænder, når du arbejder med farsen. Det gør farsen nemmere at arbejde med.
- Du kan teste temperaturen af fritureolien med en lille klump fars. Farsen skal syde når du putter en lille klump fars ned i.
- Skotske æg kan serveres varme, lune eller kolde. De holder sig flere dage i køleskabet.
0 kommentarer