Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Jordbæris er den perfekte sommerdessert, der kombinerer sødme, friskhed og cremet konsistens i én uimodståelig mundfuld. Hjemmelavet jordbæris smager langt bedre end købeversioner og kan tilpasses præcis efter din smag – uanset om du foretrækker den ekstra sød, syrlig eller med små stykker frugt.

Når du laver jordbæris selv, får du en intens smag af solmodne jordbær, som virkelig kommer til sin ret. Den kan laves med eller uden ismaskine og kræver kun få ingredienser: friske jordbær, fløde, sukker og eventuelt lidt citronsaft for at fremhæve bærsmagen. Resultatet er en silkeblød og lækker is, der er ideel som afslutning på en let sommermiddag eller bare som forkælelse på en varm dag.

Jordbæris kan serveres alene, med friske bær, i vafler eller som del af en desserttallerken. Uanset hvordan du vælger at nyde din jordbæris, er det en klassiker, der aldrig går af mode – og som alle elsker. Lav din egen version og smag sommeren i hver eneste skefuld. Velbekomme.

 

Se flere desserter her.
Jordbæris
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 1 liter
Kalorier pr. portion 2036

Ingredienser

Ismasse

  • 4 stk æggeblommer
  • dl sukker
  • dl piskefløde
  • dl mælk
  • 1 stk vaniljestang

Jordbærcoulis

  • 250 g jordbær
  • 50 g sukker

Sådan gør du
 

  • Æggeblommer og sukker kommes i en skål og blandingen piskes til lys og luftig.
  • Vaniljestangen flækkes og kornene skabes ud. Bland kornene med en teske sukker.
  • Mælk, fløde og vanilje kommes i en gryde og varmes op ved middel varme under omrøring. Det skal varmes op til det begynder at koge.
  • Æggemassen piskes ned i den varme mælkeblanding.
  • Nu skal du varme ismassen op indtil den når en temperatur på 85 ℃. Brug eventuelt et termometer. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 ℃. Det tager ca. 1-2 minutter.
  • Den varme ismasse er nu blevet lidt tykkere i konsistensen. Hæld den i en beholder, hvorefter den skal køle af på køkkenbordet i ½ time og derefter i køleskabet i 1-2 timer.

Jordbærcoulis

  • Bæren skylles og kommes i en gryde sammen med sukker og koges op. Det skal koge i 10 - 15 minutter indtil det er mørt. Skum af, hvis nødvendigt.
  • Blend jordbærrene til en glat puré med en stavblender. Hæld puréen gennem en finmasket sigte, og brug bagsiden af en ske til at presse den igennem, så kernerne bliver tilbage i sigten.

Is på ismaskine med kompressor

  • Kør ismassen i en ismaskine i ca. 40 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og jordbærcoulis røres i isen. Isen stilles i fryseren i 1-2 timer. (Gerne længere

Is uden ismaskine

  • Kom den afkølede ismasse i en beholder og stil den i fryseren. Rør isen godt igennem med en ske hvert kvarter de første 1-2 timer. Dette forhindrer dannelse iskrystaller.
  • Jordbærcoulis kommes i når isen har konsistens som en softice.
  • Lad isen stå i fryseren i yderligere 5-6 timer. (Gerne længere)

Tips og noter

  • Æggene behøver ikke at være pasteuriserede, da de bliver varmet op.
  • 4 æggeblommer kan erstattes af 2 hele æg. Det giver dog en lidt hårdere is.
  • Opskriften giver 1-1½ liter is.
  • 1 vaniljestang kan erstattes af 2 tsk. vaniljesukker. Det blandes med sukkeret og ikke med mælken
  • Du kan bruge friske eller frosne jordbær.

Næringsindhold

Serving: 1literKalorier: 2036kcalKulhydrater: 218gProtein: 29gFedt: 123gMættet fedt: 72gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 34gTransfedt: 0.2gKolesterol: 1100mgNatrium: 235mgKalium: 1088mgFiber: 5gSukker: 208gVitamin A: 5257IUVitamin C: 149mgCalcium: 628mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering