Giv din stemme.
Røget medister med flødekartofler er en klassisk og hyggelig ret, der passer perfekt til både hverdagsmiddage og særlige lejligheder. Den røgede medister tilfører en intens og fyldig smag, mens de cremede flødekartofler gør retten ekstra lækker og mættende.
Røget medister med flødekartofler bages i ovnen, indtil overfladen er gylden og sprød. Den røgede medister afgiver sin saft til kartoflerne, hvilket gør dem endnu mere smagfulde. Server retten varm, eventuelt med en frisk salat ved siden af.
Denne ret er en skøn kombination af røg, cremethed og krydret smag, der altid vækker begejstring ved middagsbordet. Velbekomme.
Se flere opskrifter med kartofler her.
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 175 g røget medister
- 1 stk broccoli
- 1 stk løg
- ½ L piskefløde
- 2 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk peber
- 100 g ost - revet
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles og skæres i skiver.
- Løget skæres i løgringe.
- Røget medister skæres i skiver.
- Broccoli skylles og skæres i buketter.
- Kartofler, røget medister, boccoli og løg lægges skiftevis i lag i et ildfast fad.
- Piskefløden hældes ud over.
- Paprika, salt og peber drysses på. Slut af med revet ost.
- Bages i en forvarmet ovn ved 180 ℃ i 1 time og 20 minutter.
- Lad kartoflerne hvile på køkkenbordet i 10 minutter inden servering.
Tips og noter
- Prøv at drysse kartoflerne med 100 g mozzarella. Det er uroligt lækkert.
- Prøv i stedet for paprika, at krydre med karry, rosmarin eller hvidløg.
- Hvis du ønsker en mere mager udgave af flødekartofler, så kan du erstatte halvdelen af fløden med mælk eller eventuelt grøntsagsboullion.
- Et sammenpisket æg kan tilsættes sammen med fløden. Det giver en mere cremet konsistens.
- Istedet for løg, så kan du skære en porre i tynde skiver.
0 kommentarer