Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Frikadeller med hytteost er en saftig og smagfuld variation af den klassiske frikadelle. Hytteosten tilfører en lækker cremethed og gør frikadellerne ekstra luftige, samtidig med at de får et proteinboost.

Når du laver frikadeller med hytteost, blander du hakket kød med løg, æg, krydderier og selvfølgelig hytteost. Osten smelter let under stegningen og giver en dejlig konsistens. Frikadellerne bliver sprøde udenpå og bløde indeni, hvilket gør dem perfekte til både aftensmad og madpakken dagen efter.

Frikadeller med hytteost kan serveres med en frisk salat, ovnbagte rodfrugter eller en cremet kartoffelmos. De er også skønne i en sandwich eller som en del af en tapasmenu. Prøv denne opskrift, hvis du vil give dine frikadeller et lækkert twist – du vil ikke fortryde det. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter med pasta her.
Frikadeller med hytteost
5 fra 1 stemme
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 431

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 spsk salt - groft
  • 1 løg - fint hakket
  • ½ dl mælk
  • 200 g hytteost
  • 1 dl fintvalset havregryn
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • peber - friskkværnet
  • ½ dl vand

Sådan gør du
 

  • Kød og salt røres sejt. Jeg bruger en røremaskine. Det røres ved lav/mellem hastighed i 10 minutter.
  • Tilsæt løg, mælk, hytteost, havregryn, mel æg og peber. Rør dejen godt igennem. Gerne 2-5 minutter.
  • Lad gerne farsen hvile i 15-20 minutter.
  • Tilsæt vand og rør kort til vandet er optaget i massen.
  • Varm en pande op til middelhøj varme. Smelt lidt smør på panden og tilsæt en spsk olie. Det forhindrer smøret i at blive brændt.
  • Form frikadellerne med en ske eller hænderne. Hvis du dypper skeen i vand mellem hver frikadelle, så hænger frikadellefarsen ikke fast til skeen og de er nemmere at forme. Frikadellerne steges på panden 8-10 minutter. Vend gerne frikadellerne flere gange undervejs.

Tips og noter

  • Frikadeller skal røres i lang tid. Det betyder meget for konsistensen. Det giver en frikadelle der hænger bedre sammen og er saftigere og mere svampet. Hvis frikadellefarsen ikke er rørt nok, så bliver fridellerne mere porøse og tørre.
  • Middelhøj varme er på vores komfur 7 ud af 9.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 431kcalKulhydrater: 9gProtein: 29gFedt: 30gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 13gTransfedt: 0.01gKolesterol: 140mgNatrium: 2020mgKalium: 497mgFiber: 1gSukker: 3gVitamin A: 153IUVitamin C: 3mgCalcium: 90mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering