Giv din stemme.
Spicy nudelsuppe med gyoza er en skøn, asiatisk-inspireret ret, der kombinerer varme krydderier, cremet kokosmælk og sprøde grøntsager i en smagfuld suppe. Den møre kylling og de bløde nudler suger den krydrede bouillon til sig, mens de lune gyoza på toppen gør retten ekstra indbydende.
Suppen får sin karakteristiske smag fra rød karrypasta og hvidløg, som sammen med kokosmælk og bouillon giver en fyldig og afrundet base. De friske grøntsager – som spidskål, gulerødder og forårsløg – giver spicy nudelsuppe med gyoza en dejlig sprødhed og farve, mens lidt chilisauce og frisk lime tilfører et syrligt og stærkt pift.
Server suppen rygende varm med dampende gyoza, rå champignoner og et drys koriander eller purløg for ekstra friskhed. Spicy nudelsuppe med gyoza er både nem at lave og perfekt som en smagfuld hverdagsret, der føles som et lille besøg til Asien – lige i din egen gryde. Velbekomme.
Se også vores opskrift på Ramen her.
Ingredienser
Nudelsuppe
- 2 spsk olie
- 150 g kyllingebryst - Skåret i mundrette stykker
- 3 stilke forårsløg - Skåret i ringe
- 2 fed hvidløg - Fint snittet eller presset
- 100 g spidskål - Fint snittet
- 2 stk gulerødder - Skrællet og skåret i små stave
- 1 spsk rød karrypasta
- 1 liter bouillon - hønse- eller grøntsagsbouillon
- 4 dl kokosmælk - (svarer til en dåse)
- 2 spsk soyasauce
- salt
- peber - friskkværnet
- 250 g nudler
Tilbehør
- 1 stk lime
- 200 g gyoza
- 4 tsk chilisauce
- 100 g champignoner - renset og skåret i skiver
Sådan gør du
Stegning af gyoza
- Varm 1 spsk. olie op på en pande. Steg gyozaerne på panden i et par minutter. Når undersiden af gyozaerne er let brunet, hældes 1 dl vand på panden og der lægges låg på. Lad gyozaerne stege videre i 2-3 minutter ved jævn til høj varme, til vandet er fordampet. Lad dem derefter stege videre i 1-2 minutter. Tag gyozaerne af panden og stil til side.
Nudelsuppe
- Varm 1 spsk. olie op i en stor gryde. Tilsæt kylling og steg i 3-4 minutter. Til kyllingen begynder at tage farve.
- Tilsæt spidskål, gulerødder og den hvide del af forårsløgene. Steg videre i 2-3 minutter.
- Tilsæt karrypasta og steg videre i yderligere 1 minut.
- Tilsæt bouillon, kokosmælk, soyasauce, salt og peber. Lad suppen koge i 7-8 minutter.
- Tilsæt nudler og lad suppen koge i 3-5 minutter, til nudlerne er møre.
- Server med de lune gyoza, rå champignoner, den grønne del at forårsløgene, chilisauce og en skive lime.
Tips og noter
- Drys med lidt frisk koriander. Det er der mange som synes er rigtig lækkert.
- Man kan også drysse med lidt fint hakket purløg.
Næringsindhold
🥢 Vidste du at…
🌶️ Gyoza oprindeligt stammer fra Kina, men blev gjort berømte i Japan. Her er de ofte lidt sprødere og mere hvidløgssmagende end de kinesiske dumplings.
🍜 Nudler symboliserer langt liv i mange asiatiske kulturer. Jo længere nudler, jo mere held og sundhed siges man at få!
🥥 Kokosmælk bruges i mange asiatiske retter for at balancere stærke krydderier og give en cremet, rund smag.
🌿 Rød karrypasta får sin flotte farve fra tørrede chilier og sin komplekse smag fra galangarod, citrongræs og limeblade. Det er en ægte smagseksplosion.
🧅 Forårsløg har faktisk været dyrket i tusinder af år. Både i Egypten og Asien og giver friskhed og sprødhed til enhver suppe.
🍲 En skål spicy nudelsuppe med gyoza rammer alle fem grundsmage. Det er salt, sødt, surt, bittert og umami. Derfor føles den så tilfredsstillende!
















0 kommentarer