Giv din stemme.
Vaniljeis med chokolade og mint er en forfriskende og cremet dessert, der kombinerer den klassiske smag af vanilje med lækre chokoladestykker og et strejf af frisk mint. Den perfekte balance mellem sødme og friskhed gør denne is til en favorit hos både børn og voksne.
Når du laver vaniljeis med chokolade og mint derhjemme, kan du vælge at bruge en ismaskine for en ekstra cremet konsistens eller fryse isen i en form med jævnlig omrøring. Hakket mørk chokolade tilfører en dejlig crunch.
Vaniljeis med chokolade og mint er perfekt som en dessert på en varm sommerdag eller som en luksuriøs afslutning på et godt måltid. Server den alene, i en sprød vaffel eller med friske bær for et ekstra pift. Uanset hvordan du nyder den, er denne kombination altid en sikker vinder. Velbekomme.
Se alle vores opskrifter på is her.
Ingredienser
Ismasse
- 4 stk æggeblommer
- 1½ dl sukker
- 2½ dl piskefløde
- 2½ dl mælk
- 1 stk vaniljestang
Fyld
- 100 g Chokolade med mint - groft hakket
Sådan gør du
- Æggeblommer og sukker kommes i en skål og blandingen piskes til lys og luftig.
- Vaniljestangen flækkes og kornene skabes ud. Bland kornene med en teske sukker.
- Mælk, fløde og vanilje kommes i en gryde og varmes op ved middel varme under omrøring. Det skal varmes op til det begynder at koge.
- Æggemassen piskes ned i den varme mælkeblanding.
- Nu skal du varme ismassen op indtil den når en temperatur på 85 ℃. Brug eventuelt et termometer. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 ℃. Det tager ca. 1-2 minutter.
- Den varme ismasse er nu blevet lidt tykkere i konsistensen. Hæld den i en beholder, hvorefter den skal køle af på køkkenbordet i ½ time og derefter i køleskabet i 1-2 timer.
Is på ismaskine med kompressor
- Kør ismassen i en ismaskine i ca. 40 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses i fryseren i 1-2 timer. (Gerne længere)
- Den hakkede chokolade kommes i ismaskinen når der er 10 minutter tilbage af tiden.
Is uden ismaskine
- Kom den afkølede ismasse i en beholder og stil den i fryseren. Rør isen godt igennem med en ske hvert kvarter de første 1-2 timer. Dette forhindrer dannelse iskrystaller.
- Den hakkede chokolade kommes i når isen har konsistens som en blød softice. Rør daimen i, så den fordeles i ismassen.
- Lad isen stå i fryseren i yderligere 5-6 timer. (Gerne længere)
Tips og noter
- Æggene behøver ikke at være pasteuriserede, da de bliver varmet op.
- 4 æggeblommer kan erstattes af 2 hele æg. Det giver dog en lidt hårdere is.
- Opskriften giver 1-1½ liter is.
- 1 vaniljestang kan erstattes af 2 tsk. vaniljesukker. Det blandes med sukkeret og ikke med mælken.
0 kommentarer