Fuldkornsburgerboller som disse er super lækre. De er velegnede til sandwich såvel som til burgere. Vi bruger dem til flæskestegssandwich, frikadellesandwich, burgere og meget mere.

Disse burgerboller er nemme at lave og er utroligt velsmagende. Når vi laver hjemmelavede burger herhjemme, så er de hjemmelavede burgerboller prikken og i’et. Det er lige det ekstra, som løfter det hele til et højere niveau.

Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig gerne vores nyhedsbrev. Vi sender nyhedsbreve ud 1-4 gange om måneden. Vi håber, at du bliver lige så glad for disse boller som vi er. Velbekomme.

 

Se vores lækre opskrift på hjemmelavet flæskestegssandwich her.
Fuldkornsburgerboller
5 fra 1 stemme
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 10 boller
Kalorier pr. portion 308

Ingredienser

Dej

  • 5 dl vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie - eller anden olie
  • 300 g grahamsmel
  • 100 g havregryn
  • 400 g fuldkornshvedemel

Pensling

  • 1 stk æg
  • 1 spsk vand
  • ½ tsk salt
  • 3 spsk sesamfrø - Kan udelades

Sådan gør du
 

  • Vandet hældes i en stor skål. Gæren smuldres i vandet. Rør til gæren er opløst.
  • Salt og olivenolie røres i.
  • Grahamsmel og havregryn tilsættes. Fuldkornsmelet tilsættes lidt ad gangen. Dejen æltes til den er blød og smidig. Den skal ikke klistre.
  • Ælt dejen godt igennem. En dej som denne skal æltes igennem i 10 minutter.
    Jeg bruger en røremaskine, men man kan sagtens ælte dejen med håndkraft.
  • Kom dejen i en skål og læg viskestykke over. Dejen skal hæve et lunt sted i ca. en time.
  • Efter hævning æltes dejen kort og deles derefter i 10 lige store stykker.
  • Stykkerne rulles til boller og fordeles på to bageplader med bagepapir.
  • Tryk dem flade. De skal være ca. 2 cm. høje.
  • Læg et viskestykke over og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pisk ægget sammen med vand og salt. Pensl bollerne med æggeblandingen. Drys med sesamfrø.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn i 10-15 minutter ved 200°C til de er gyldne.

Tips og noter

  • Grahamsmel er en type fuldkornshvedemel. Det ligner almindeligt fuldkornshvedemel. Begge er lavet af hele kornet, men grahamsmel er malet mere groft. Grahamsmel er opkaldt efter Sylvester Graham.

Næringsindhold

Serving: 1bolleKalorier: 308kcalKulhydrater: 54gProtein: 10gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 4gKolesterol: 2mgNatrium: 359mgKalium: 179mgFiber: 9gSukker: 0.2gVitamin A: 7IUVitamin C: 0.003mgCalcium: 41mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering