Havregrynskager er lækre og sprøde småkager med havregryn. De smager helt fantastisk og tager kun et øjeblik at lave.
Det er en klassisk dansk småkage, som har været elsket af både børn og voksne i generationer. De er knasende sprøde og har en lækker karamelagtig smag.
Dette er den helt klassiske småkage. De kan dog sagtens opgraderes med chokoladestykker i dejen. Man kan også dyppe dem i chokolade efter de er bagt. Det har været meget brugt, at man dypper dem halvt i chokolade. Der er også mange som laver en smørcreme og laver en “sandwich” med to kiks med smørcreme mellem. Man kan endda dyppe dem i chokolade efterfølgende.
Uanset hvordan man foretrækker dem, så starter det med en god opskrift på havregrynskagen. Her får du en nem og lækker opskrift, som du bare må prøve. Velbekomme.
Du finder flere opskrifter på kager her.
Ingredienser
- 75 g smør
- 100 g havregryn
- 125 g sukker
- 1 spsk hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 stk æg
Sådan gør du
- Smørret smeltes i en lille gryde eller. kasserolle. Tag gryden af varmen.
- Havregryn blandes med smørret og det trækker i 5-10 minutter.
- Resten af ingredienserne blandes i og dejen røres sammen.
- Kom små dejkugler på en bageplade beklædt med bagepapir. Du behøver ikke trykke dem helt flade. Dejen flyder ud når de bliver bagt.Fordel dejen på to bageplader. Der bliver ca. 24 småkager.
- Bages i 8-10 minutter ved 200°C almindelig ovn.
- Lad havregrynskagerne køle af på bagepladen.
Tips og noter
- Småkagerne kan holde sig i flere uger i en kagedåse. De smager dog bedst de første 1-2 uger.
- Havregrynskagerne er sammen med andre småkager, noget som traditionelt bliver bagt ved juletid.
0 kommentarer