Skøn hjemmelavet pesto med masser af smag. Det er som smagen af sol, sommer og Italien i et glas. Lavet med skønne økologiske råvarer.
Hjemmelavet pesto er super nemt at lave og så smager det meget bedre end det du køber færdigt i butikkerne.
Vi elsker at vende nye danske kartofler i pesto og vende dem på panden. Vi bruger det også som dip og smører det på kyllingesandwich. Mulighederne er mange.
Se også vores opskrift på pasta pesto her. Velbekomme.
Ingredienser
- 75 g friske basilikumblade - Svarer til tre store håndfulde eller ca. 1,5 liter. De bløde stilke behøver ikke at fjernes
- 2 fed hvidløg
- 50 g parmasan ost - revet
- 30 g pinjekerner
- 0,5 tsk salt - fint eller flage
- 1 dl olivenolie
Sådan gør du
- Rist pinjekernerne af på en tør pande. De skal ikke have så længe, kun til de begynder at få lidt farve. Læg dem til side og lad dem køle af et øjeblik
- Kom pinjekerner, olie, ost, hvidløg og salt i en blender
- Blend ved laveste hasighed i ca. 1 minut
- Tilsæt basilikumblade og blend videre ved laveste hastighed i ca. 1 minut
Tips og noter
- Brug pestoen som dip til brød eller vend den i din nykogte pasta
- Se evt. vores opskrift på pasta pesto
- Kan holde sig ca. 1 uge i køleskab
- Hæld evt. lidt ekstra olie på hvis der mangler
0 kommentarer