Pasta pesto er en. fantastisk lækker cremet ret. Turen går til Italien. Hvem elsker ikke det Italienske køkken. Dette er en af de nemmeste retter overhovedet. Den består kun af pasta og pesto. Det betyder dog ikke, at det er kedeligt. Det er rigtig lækkert og du kan variere retten på utallige måder. 

Du kan drysse med bacon, tomater eller ristede pinjekerner. Du kan servere det sammen med et stykker stegt kylling eller nogle friske kogte majskolber. Uanset så har du aftensmaden klar hurtigt og nemt. Det passer perfekt til en travl hverdag. Ikke nok med det. Det er tilmed både ufatteligt lækkert og billigt. 

Det er en ret som både børn og voksne vil elske. Hvis du mangler inspiration, så finder du flere pastaretter her.

Hvis du vil lave et ekstra nemt for dig selv, så kan du anvende en færdig pesto. De fleste supermarkeder har ganske gode pestoer til rimelige priser.

Jeg håber, at du vil give denne opskrift en chance. Velbekomme.

Pasta pesto
4 fra 1 stemme
Forberedelsestid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 793

Ingredienser

Hjemmelavet pesto

  • 75 g friske basilikumblade - Svarer til tre store håndfulde eller ca. 1,5 liter. De bløde stilke behøver ikke at fjernes
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g parmasan ost - revet
  • 30 g pinjekerner
  • 0,5 tsk salt - fint eller flage
  • 1 dl olivenolie

Pasta pesto

  • 400 g pasta - Du kan bruge skruer, penne, spaghetti eller din egen favorit. Jeg har brugt spaghetti, da det er min personlige favorit
  • 1 stk løg - pillet og hakket i tern
  • 50 g parmasan ost
  • 1 spsk olie
  • 100 g tomater

Sådan gør du
 

Hjemmelavet pesto

  • Rist pinjekernerne af på en tør pande. De skal ikke have så længe, kun til de begynder at få lidt farve. Læg dem til side og lad dem køle af et øjeblik
  • Kom pinjekerner, olie, ost, hvidløg og salt i en blender
  • Blend ved laveste hasighed i ca. 1 minut
  • Tilsæt basilikumblade og blend videre ved laveste hastighed i ca. 1 minut

Pasta pesto

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Gem kogevandet.
  • På en stor pande eller i en gryde steges løget i et par minutter ved middel varme
  • pesto, pasta og parmasan ost tilsættes sammen med et par deciliter af kogevandet fra pastaen

Tips og noter

  • I en travl hverdag er dette en rigtig lækker ret. Der er både nem, hurtig og billig. Du kan eventuelt lave den med en færdigkøbt pesto. De fleste supermarkeder har udemærkede pestoer til en rimelig pris.
  • Server med et stykke stegt kylling. Det er rigtig lækkert.
  • Prøv at servere med nogle dampede grøntsager eller friske ærter. 
  • Steg lidt bacon til at drysse på. Det giver lige lidt ekstra.
  • Drys med nogle ristede pinjekerner. Det passer rigtig godt til.
  • Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Næringsindhold

Serving: 1PortionKalorier: 793kcalKulhydrater: 81gProtein: 24gFedt: 42gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 23gTransfedt: 0.02gKolesterol: 17mgNatrium: 701mgKalium: 452mgFiber: 5gSukker: 5gVitamin A: 1395IUVitamin C: 9mgCalcium: 363mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Honning/hvidløg marineret kylling - Sydhavnsbloggen - […] sammen med ris eller f.eks. sammen med pasta pesto eller […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering