Bedstefars skæg er en virkelig lækker kage med et lag syltetøj i midten og dejlig marengs på toppen. Denne kage smager sødt og lækkert og er flot at se på. Det er en god kage til gæster eller hvis man skal dele ud i skolen eller på arbejde.
Vi har i denne opskrift brugt hindbærsyltetøj. Kagen kan varieres alt efter sæson. Du kan erstatte hindbærsyltetøj med rabarberkompot, jordbærsyltetøj, æblemos eller noget helt fjerde. Det er også muligt at bruge friske bær. Du kan sagtens bruge hindbær, brombær, blåbær, jordbær eller lige det bær som du allerbedst kan lide. Velbekomme.
Du finder flere opskrifter på kage her.
Udstyr
- 1 1 Ildfast fad på ca. 20 x 30 cm.
Ingredienser
Kage
- 125 g smør - stuetempereret
- 125 g sukker
- 3 stk æggeblommer
- 240 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1½ dl mælk
Fyld
- 5 spsk hindbærsyltetøj
Topping
- 3 stk æggehvider
- 200 g sukker
- ½ tsk eddike
Sådan gør du
Kage
- Æggene deles. Æggeblommer og æggehvider i hver sin skål. De stilles til side.
- Smør og sukker piskes med en håndmikser til det er luftigt.
- Æggeblommerne røres i en ad gangen.
- Hvedemel blandes med bagepulver.
- Mælk og melblandingen sigtes og røres i dejen skiftevis - lidt ad gangen.
- Dejen fordeles i en bradepande på 20 × 30 cm - beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i en forvarmet ovn på nederste rille ved 175 °C i 20 minutter. (Skru ovnen ned til 150°C)
Fyld
- Kagen tages ud af ovnen og et jævnt lag syltetøj smørres på.
Topping - Gøres klar mens kagen er i ovnen første gang
- Æggehviderne piskes til de er stive, luftige og danner toppe.
- Derefter piskes sukker i lidt ad gangen. Til sidst eddiken i. Pisk marengsen i 10 minutter, til den er helt blank og sej i konsistensen.
- Fordel marengsen over kagen ovenpå syltetøjet.
- Kagen sættes i ovnen igen og bages den færdig i ca. 30 minutter mere ved 150°C. (På nederste rille)
- Lad kagen køle lidt af i bradepanden inden servering.
Tips og noter
- Du kan tilsætte revet citronskal eller appelsinskal fra en halv frugt til kagedejen. Det er superlækkert.
- Du kan også tilsætte 1-2 tsk. vaniljesukker til kagedejen. Der er også rigtig lækkert.
- Du kan erstatte hindbærsyltetøj med rabarberkompot, jordbærsyltetøj, æblemos eller noget helt fjerde.
- Det er også muligt at bruge friske bær. Du kan sagtens bruge hindbær, brombær, blåbær, jordbær eller lige det bær som du allerbedst kan lide.
- Denne kage er bedst samme dag som den er bagt. Den kan dog godt spises de næste 1-2 dage.
0 kommentarer