Halloween cheesecake er en lækker cheesecake med en pragtfuld smag af oreos. Bunden er er perfekt sprød og midten er luftig og dejlig cremet i smagen. Toppen er selvfølgelig pyntet.  Halloween er en helligdag, der har sin oprindelse i den keltiske kultur. I mere end 2000 år har kelterne fejret “Samhain”. Det var en høstfestival. I hundreder af år var troen, at præcis denne dag blev grænsen mellem de levendes verden og de dødes verden utydelig. Det betød at de døde kunne overskride grænsen og lave ballade hos de levende.

Det danske navn for halloween er allehelgensaften. Den måde som vi efterhånden i højere og højere grad fejrer halloween er inspireret fra USA. Det er påvirkningen fra amerikansk pop- og filmkultur, der har været med til at skabe et marked for danske forbrugere.

I vores familie er det også en af de helligdage vi markerer. Hvert år bliver det planlagt et event i vores beboerforening, som vi gerne deltager i. Det tænker jeg også, at vi gør i år. Vi bidrager også gerne med lidt kage og kaffe. Her får du opskriften til en lækker halloween cheesecake med dejlig smag af oreos og flot halloween pynt. Velbekomme.

 

Savner du flere opskrifter til halloween?

 

Savner du flere opskrifter på kage?
Halloween cheesecake
4.5 fra 2 stemmer
Arbejdstid 1 time
Samlet tid 1 day
Antal 6 portioner
Kalorier pr. portion 769

Udstyr

  • 1 spingform 18 cm i diameter

Ingredienser

Bund

  • 250 g oreo kiks
  • 115 g smør

Fromage

  • 300 g flødeost natural - f.eks. philadelphia
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde

Glaze

  • dl citronsaft - friskpresset
  • dl sukker
  • ½ dl vand
  • 1 knsp orange pastafarve
  • 4 blade husblas

Sådan gør du
 

Bund

  • Kiksene deles og den hvide creme skabes ud. Den skal gemmes til senere.
  • Kiksene (Den mørke del) knuses fint.
  • Smøret smeltes. Bland det smeltede smør og de knuste kiks.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform på ca. 22 cm i diameter. Beklæd formen med lagkageplast. Klip det overskydende bagepapir af.
  • Fordel kiksemassen i springformen. Lad massen komme lidt op ad siden. De skal presses lidt. Dæk formen til og lad den hvile i fryseren i 30 minutter, mens du laver fromagen.

Fromage

  • Den hvide creme fra kiksene piskes sammen med flødeosten, flormelis og vaniljesukker. Brug et piskeris eller en elpisker. Det skal piskes til en ensartet masse.
  • Piskefløden piskes til flødeskum.
  • Ostecreme og flødeskum vendes forsigtigt sammen. Det er vigtigt at der ikke røres, da det vil slå al luften ud igen.
  • Fromagen fordeles forsigtigt i spingformen oven på bunden. Spingformen stilles tildækket i fryseren i 3-4 timer. Gerne til næste dag.
  • Kagen tages ud 1 time inden servering og geléen laves.

Gelé

  • Friskpresset citronsaft, sukker og vand røres sammen.
  • Tilsæt frugtfarve indtil den ønskede farve opnås.
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Varm forsigtigt citronsaften op i en lille gryde. Den skal ikke koge. Tag gryden af varmen.
  • Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme saft.
  • Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur. Hæld forsigtigt den flydende gelé på ostekagen.
  • Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig helt.

Tips og noter

  • I stedet for glaze, så kan du pynte kagen med knuste orio kiks. Vi lavede en glaze, da vi gerne ville servere kagen til Halloween.
  • Gelén kan sagtens laves af andet end citronsaft. Vi har tidligere brugt appelsinsaft. Det fungerede rigtig godt.
  • Du kan justere farven i gelén med et par dråber mælk eller fløde, hvis du synes den er for gennemsigtig.
  • Du kan sagtens lave kagen flere dage i forvejen. Så lader du den blot ligge i fryseren. Den kan uden problemer holde sig op til 3 måneder i fryseren.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 769kcalKulhydrater: 72gProtein: 8gFedt: 52gMættet fedt: 30gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 128mgNatrium: 454mgKalium: 224mgFiber: 1gSukker: 57gVitamin A: 1625IUVitamin C: 10mgCalcium: 86mgJern: 5mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering