Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Spaghetti med rejer og hvidløg er en simpel, men utrolig smagfuld ret, der bringer smagen af Middelhavet direkte til dit spisebord. Den kombinerer saftige rejer, aromatisk hvidløg og al dente spaghetti i en let, men velsmagende sauce.

Det bedste ved spaghetti med rejer og hvidløg er, at den kan tilberedes på under 30 minutter, hvilket gør den perfekt til både travle hverdage og hyggelige middage. Retten får sin dybde fra olivenolie, frisk persille, citronsaft og et strejf af chili, der giver en skøn balance mellem friskhed og varme.

For at løfte din spaghetti med rejer og hvidløg til næste niveau, kan du tilsætte lidt hvidvin eller parmesan for ekstra smag. Server retten med et sprødt stykke brød og et glas hvidvin for den fuldendte oplevelse. En uimodståelig klassiker, der altid imponerer. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter med pasta her.
Spaghetti med rejer og hvidløg
5 fra 1 stemme
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 527

Ingredienser

  • 400 g spaghetti - eller anden pasta
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g rejer
  • 3 fed hvidløg - fint hakket
  • ½ stk chili - rød - finthakket
  • 1 dl hvidvin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld basilikum - frisk
  • peber - friskkværnet
  • flagesalt

Sådan gør du
 

  • Pastaen koges efter anvisningen på pakken. Den bør koges al dente.
  • Olien kommes på en varm pande. Tilsæt rejer, hvidløg og chili til panden. Steg rejerne til de er tilberedt. Hvis de er rå, så steges de til de er blevet lyserøde. Det tager kun få minutter.
  • Tilsæt hvidvin og skru lidt ned for varmen.
  • Kom den kogte pasta på panden. Vend det hele godt sammen.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Server på tallerkener med lidt frisk basilikum.

Tips og noter

  • Prøv at tilsætte lidt spinat eller ærter til retten. Det er super lækkert.
  • ”Al dente” er italiensk og betyder ”til tanden”. Den gastronomiske betydning er, at koge grønsager eller pasta, så de stadig har bid. 
  • Tø gerne rejerne langsomt op i køleskab og dryppe af i en sigte inden tilberedning. 
  • Vi bruger gerne tigerrejer eller store grønlandske rejer til denne opskrift. Hvis det er muligt går vi efter rejer der er ASC mærket. Det er en mærkning der betyder at rejerne er miljøvenlige og forsvarligt opdrættet.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 527kcalKulhydrater: 77gProtein: 28gFedt: 9gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 0.003gKolesterol: 121mgNatrium: 687mgKalium: 476mgFiber: 3gSukker: 3gVitamin A: 82IUVitamin C: 10mgCalcium: 79mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering