Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Kylling i sur-sød sauce er en klassisk asiatisk ret, der kombinerer saftig kylling med en perfekt balance mellem syrligt og sødt. Denne populære ret er kendt for sin lækre sauce, der laves med ingredienser som eddike, sukker, sojasauce og ketchup, hvilket giver en skøn smag og en flot glans.

Det bedste ved kylling i sur-sød sauce er, at den er nem at lave derhjemme. Kyllingestykkerne paneres let og steges sprøde, inden de vendes i den smagfulde sauce. Ofte tilsættes grøntsager som peberfrugt, ananas og løg, som giver retten ekstra farve og tekstur. Serveres traditionelt med ris eller nudler, hvilket gør det til et mættende og velsmagende måltid.

Vil du gøre din kylling i sur-sød sauce endnu bedre? Prøv at tilføje lidt frisk ingefær eller chili for ekstra dybde og varme. Denne ret er perfekt til både hverdag og festlige lejligheder og vil med garanti imponere dine gæster. Velbekomme.

 

Se flere asiatiske opskrifter her.
Kylling i sur-sød sauce
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 389

Ingredienser

Kød og grøntsager

  • 500 g kyllingebryst
  • 2 spsk majsstivelse
  • 2 spsk olie
  • 1 stk gulerødder - skåret i tynde stave
  • 70 g bambusskud - svarer til ½ dåse
  • ½ stk peberfrugt - rød - skåret i tynde stave
  • 100 g minimajs - skåret i mundrette stykker
  • 2 stk forårsløg - skåret i små stykker
  • 140 g ananas - i tern - evt. fra dåse

Sur-sød sauce

  • 3 spsk ketchup
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 3 spsk eddike - fx hvidvinseddike
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 dl vand
  • 2 dl ananasjuice - Brug evt. juice fra dåsen, hvis du bruger dåseananas

Sådan gør du
 

  • Den hjemmelavede sur-sød sauce laves ved at røre majsstivelsen i vandet, indtil der ikke er klumper. Derefter tilsættes resten af ingredienserne. Lige nu er saucen tynd og mælkehvid, men den bliver tykkere og skifter farve, når den varmes op.
  • Forbered grøntsagerne som beskrevet oven for.
    Hvis du bruger ananas fra dåse, så gem gerne lagen til din sauce.
  • Kyllingefileterne skæres i mindre stykker og vendes i majsstivelse.
  • Kom lidt olie i en varm wok eller pande. Steg kyllingekødet i et par minutter ved middel varme.
  • Tilsæt gulerødder, bambusskud, peberfrugt, minimajs og halvdelen af forårsløgene. Steg videre i et par minutter.
  • Derefter tilsættes saucen og ananas. Rør sammen. Lad saucen koge i 1-2 minutter.
  • Smag til med en anelse salt, sukker og eddike.
  • Serveres med ris og resten af forårsløgene.

Tips og noter

  • Istedet for ananasjuice så kan du anvende appelsinjuice.
  • Minimajs sælges også under navnet babymajs.
  • Hvis saucen bliver for tyk, så kan du justere med lidt vand.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 389kcalKulhydrater: 44gProtein: 30gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 80mgNatrium: 905mgKalium: 790mgFiber: 3gSukker: 27gVitamin A: 3275IUVitamin C: 47mgCalcium: 37mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering