Panzanella er en italiensk brødsalat med tomat og olivenolie.

Salaten vil pynte på ethvert sommerbord og så smager den helt vidunderligt. For at få salaten til at være endnu flottere, bruger jeg gerne forskellige tomater. Brug gerne både store, små og tomater i forskellige farver. Skær dem gerne forskelligt ud, nogle i halve, i skiver og selvfølgelig hele tomater.

Det er vigtigt at du bruger en god olivenolie. Det gør hele forskellen.

Så har du lyst til smagen af sol og sommer, vil jeg klart anbefale dig at prøve denne lækre panzanella. Velbekomme.

 

Panzanella
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 374

Ingredienser

Marinade

  • 0,75 dl olivenolie
  • 2 spsk lys eddike - Jeg bruger æblecidereddike, men du kan sagtens bruge hvidvinseddike eller en anden lys eddike.
  • 1 spsk honning
  • 1 fed hvidløg - fint hakket
  • 15 stk basilikumblade - fint hakket
  • salt
  • peber

Croutoner

  • 1 skiver daggammelt franksbrød - gerne et rustikt brød eller fuldkornsbrød
  • 2 spsk olie
  • salt

Salat

  • 600 g tomater - gerne i forskellige farver
  • 1 håndfuld frisk basilikum - groft hakket
  • 1 lille rødløg - skåret i ringe
  • 125 g frisk burrata - Du kan også sagtens bruge frisk mozzarella, hvis du ikke kan få burrata.

Sådan gør du
 

Marinade

  • Alle ingredinserne røres sammen i en skål.
  • Løgringene til salaten lægges ned i marinaden og trækker mens du laver croutonerne. Det giver en lækker smag til marinaden og det gør løgene blødere og mindre skarpe i smagen.

Croutoner

  • Brødet skæres i tern og vendes med olie og salt.
  • Stykkerne lægges på et stykke bagepapir på en bageplade.
  • De bages i en forvarmet ovn i 15 minutter ved 220 grader.
  • De køler af på bagepladen.

Salat

  • Tomaterne skylles og skæres i mundrette stykker.
  • Tomaterne anrettes på et fad sammen med rødløg, basilikum og de afkølede croutoner.
  • Marinaden fordeles på salaten.
  • Burrataen rives i rustikke stykker og fordeles på salaten. Velbekomme.

Tips og noter

  • Buratta er en friskost der minder meget om mozzarella, men er meget blødere. Den fremstilles i Murgia nær Bari i Italien. Den har en mild smøragtig smag.
  • Croutonerne kan også laves på panden i stedet for ovnen. Du steger croutonerne ved middelhøj varme. Du skal vende dem undervejs. Det tager typisk 10-15 minutter.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 374kcalKulhydrater: 15gProtein: 8gFedt: 34gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 22mgNatrium: 1202mgKalium: 406mgFiber: 2gSukker: 9gVitamin A: 1518IUVitamin C: 22mgCalcium: 204mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering