Svensk pølseret er faktisk en dansk ret og ikke svensk som navnet angiver.
Retten består af pølse og kartofler, vendt i en sauce af tomat og fløde.
For at retten skal få den rette konsistens skal der lidt eddike i. Det binder saucen til pølserne og kartoflerne og gør retten lækker og cremet.
Svensk pølseret er elsket af både voksne og børn, så prøv vores opskrift – velbekomme.
Ingredienser
- 800 g kartofler
- 8 stk wienerpølser
- 1 stk løg
- 10 g smør
- 1 spsk paprika - mild
- 70 g tomatpuré - koncentreret
- 2 dl mælk - skummet
- 0.5 dl fløde
- 0.5 tsk salt - groft
- peber
- 2 tsk eddike - Hvilken som helst lys eddike (lager-, hvidvin-, æblecidereddike osv.)
Sådan gør du
- Kartoflerne koges og skæres i tern
- Løget pilles og skæres i små tern
- Pølserne skæres i mindre stykker
- Smelt smøret i en sauterpande eller en tykbundet gryde. Svits løget i ca. 1 minut ved middelhøj varme
- Tilsæt pølserne og steg videre i ca. 3 minutter
- Tilsæt paprika og steg videre i yderligere et par minutter
- Skru lidt ned for varmen til middel og tilsæt mælk, fløde og tomatpuré. Lad det koge i 3-5 minutter
- Tilsæt kartofler. Lad det koge videre et par minutter
- Tilsæt eddike
- Smag til med salt og peber
Tips og noter
- Eddike tilsættes ikke kun for smagen, men lige så meget for konsistensen. Det får retten til at blive mere fast.
- Hvis du gerne vil have en sundere variant, så prøv at tilsætte nogle revne grøntsager, f.eks. revne gulerødder eller squash. Du kommer blot de revne grøntsager i samtidig med mælk, fløde og tomatpuré.
0 kommentarer