Spaghetti puttanesca er en lækker klassisk italiens pastaret. Retten er super nem og hurtig at lave. Den er fuld af smag, fra både oliven, hvidløg, kapers, ansjoser og ikke mindst chili.

Puttanesca betyder egentlig “skøge” eller “luder” og betegner oliven, kapers og ansjoser. Oprindelig bruger man ikke frisk chili, men peperoncino, som er meget mildere i smagen. Det er mere en peberfrugt. Jeg synes dog godt at retten må have lidt bid.

Retten serveres heller ikke med revet parmesan, da det er en fiskeret. Heldigvis så kan man jo gøre som man synes og jeg synes, at det smager fantastisk med revet parmesan.

Jeg håber, at du vil nyde retten lige så meget som mi. Velbekomme.

Spaghetti puttanesca
3.5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Samlet tid 12 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 650

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 1 ds flåede tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 6 stk ansjosfileter
  • 2 spsk kapers
  • 1 frisk chili
  • 1 tsk sukker
  • 1 citron - økologisk
  • 1 bundt persille - bredpladet
  • 1 spsk olivenolie
  • 8 spsk parmasan
  • 12 tomater - friske

Sådan gør du
 

  • Spaghettien koges efter anvisningen på pakken. Du må ikke kassere kogevandet, da lidt af det skal bruges i retten.
  • Oliven, kapers, ansjoser og hvidløg hakkes fint hver for sig og stilles til side.
  • Chilien skæres i skiver. Kernerne kan fjenes, hvis man ikke kan lide retten stærk. Hvis man godt kan lide stærk mad, så lader man kernerne side.
  • Olien varmes op i en sautérpande.
  • Hvidløg og frisk chili steges i 1 minut ved middel varme. Hvidløget må ikke blive brund, da de har en tendens til at blive bitre når de bliver brune.
  • Tilsæt oliven, kapers og ansjoser og steg videre i 2-3 minutter mens du rører rundt.
  • Kom de flåede tomater ved og skru ned for varmen. Lad retten simre i 10-15 minutter. Hvis det tørrer id så tilsæt et par deciliter af kogevandet fra pastaen.
  • Kom revet citronskal fra en citron i, samt en håndfuld hakket persille
  • Smag til med salt, peber og sukker
  • Anret med tomater, revet parmasanost og persille

Tips og noter

  • Hvis du bliver lidt skræmt af ansjoser, så prøv at lave retten uden. Den er stadig utroligt lækker. Og så bliver den vegetarisk.
  • Jeg elsker de små tomater som cherrytomater eller blommetomater. Men alle tomater kan serveres til.
  • Prøv at erstatte ansjosfileterne med lidt bacon. Det er utroligt lækkert. Det bliver til en helt anden ret. Den burde nok også have et andet navn.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 650kcalKulhydrater: 118gProtein: 26gFedt: 10gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 4gKolesterol: 12mgNatrium: 475mgKalium: 1534mgFiber: 11gSukker: 18gVitamin A: 4600IUVitamin C: 104mgCalcium: 223mgJern: 5mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *