Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Andebryst med ris og stegte grøntsager er en elegant og velsmagende ret, der er perfekt til både hverdag og festlige lejligheder. Det saftige andebryst, med sin sprøde og gyldne skindside, passer utroligt godt sammen med de lette, stegte grøntsager og de luftige ris.

For at få det perfekte andebryst med ris og stegte grøntsager starter du med at stege andebrystet på panden med skindsiden nedad, så fedtet smelter og giver en lækker sprødhed. Grøntsagerne – for eksempel peberfrugt, sukkerærter og gulerødder – steges hurtigt i andefedtet sammen med lidt hvidløg og sojasauce og andre krydderier for en skøn dybde i smagen.

Retten samles ved at servere det saftige andebryst med ris og stegte grøntsager på en tallerken. Pynt gerne med lidt friske krydderurter som koriander eller persille for et ekstra pift. Kombinationen af det møre andekød, de sprøde grøntsager og de simple ris skaber en harmonisk smagsoplevelse, der bringer glæde ved middagsbordet.

Andebryst med ris og stegte grøntsager er en skøn måde at forkæle sig selv og sine gæster på, uden at det behøver at tage lang tid i køkkenet. Velbekomme.

 

Se alle vores asiatiske opskrifter her.
Andebryst med ris og stegte grøntsager
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 654

Ingredienser

Andebryst

  • 3 stk andebryst
  • salt
  • peber

Sauce

  • 1 spsk ingefær - fint hakket
  • 2 fed hvidløg - fint hakket
  • ½ stk rød chili - skåret i ringe
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk limesaft
  • 2 spsk olie - smagsneutral
  • 2 spsk soyasauce

Grøntsager

  • 1 spsk olie - smagsneutral
  • 1 stk løg - Pillet og skåret i både
  • 2 stk gulerødder - Skrællet og skåret i tynde strimler
  • 1 stk rød peberfrugt - Midten fjernet og derefter skåret i strimler
  • 60 g sukkerærter - skyllet
  • 100 g bønnespirer - skyllet

Ris

  • 4 dl ris

Sådan gør du
 

Andebryst

  • Senen på kødsiden fjernes med en skarp kniv. 
  • Fedtet ridses og gnides med salt og peber.
  • Andebrystet placeres på en kold pande med fedtsiden nedad. Blusset tændes på middel til høj varme. Jeg bruger 7 ud af 9 på mit komfur. Fedtsiden steges i 6-7 minutter, indtil skindet er sprødt.
  • Andebrystet vendes og steges på kødsiden i yderligere ca. 2 minutter.
  • Kødet bør trække utildækket i 10-12 minutter, inden det skæres ud.

Ris

  • Risene koges efter anvisningen på pakken.

Sauce

  • Alle ingredienserne røres sammen i en lille skål.

Grøntsager

  • En pande varmes op til høj varme. Jeg stiller den på 8 ud af 9.
  • Kom olie, løg og gulerødder på panden. Lad det stege i 2-3 minutter. Til det begynder at tage farve.
  • Tilsæt saucen og strimler af peberfrugt. Skru lidt ned for panden. Jeg sætter den på 7 ud af 9. Steg i 2-3 minutter.
  • Sukkerærter og bønnespirer tilsættes og det hele varmes igennem i 1-2 minutter.

Anretningen

  • Portionsanret ris, grøntsager og andebryst som på billedet. Drys evt. med lidt frisk chili eller forårsløg.

Tips og noter

  • Et andebryst vejer typisk 160 - 190 g. Jeg plejer at beregne et andebryst pr. person hvis det er til aftensmad.
  • Anvender man stegetermometer, skal kernetemperaturen være minimum 60 grader. 
    • Rosa: 62-63 °C
    • Let rosa: 64-65 °C
    • Gennemstegt: 70-72 °C
    • Dette angiver, ved hvilken kernetemperatur man skal tage andebrystet ud af airfryer. Temperaturen vil efterfølgende stige 2-3 °C under hviletiden.
  • En smagsneutral olie er fx rapsolie, solsikkeolie eller jordnøddeolie. 

Næringsindhold

Serving: 1brystKalorier: 654kcalKulhydrater: 77gProtein: 43gFedt: 18gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 131mgNatrium: 932mgKalium: 863mgFiber: 4gSukker: 7gVitamin A: 5521IUVitamin C: 60mgCalcium: 64mgJern: 9mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering