Giv din stemme.
Chokoladekage uden æg er den perfekte løsning, når du ønsker en lækker, saftig kage, men ikke har æg på lager – eller hvis du vil bage noget, der passer til dem med æggeallergi. Selvom opskriften er enkel, går den bestemt ikke på kompromis med smagen.
For at lave en chokoladekage uden æg skal du blot bruge ingredienser som hvedemel, kakao, sukker, bagepulver og mælk eller en plantebaseret mælk. Du kan bruge olie i stedet for smør. Kagen vil bevare sin skønne, fugtige tekstur. En smule vaniljesukker og mørk chokolade løfter smagen til nye højder.
Kagen er nem at samle og kræver ingen avanceret teknik. Den bages i ovnen, til den er svampet og let fjederende at røre ved. Server chokoladekage uden æg med et drys flormelis på toppen, eller forkæl dig selv og dine gæster med et lag chokoladeglasur.
Med sin dybe kakaosmag og sin lette opskrift er chokoladekage uden æg et hit, uanset om det er til en hyggelig kaffepause eller som dessert til festlige lejligheder. Den beviser, at man sagtens kan bage fantastisk, selv uden æg. Velbekomme.
Se alle vores opskrifter på kage her.
Udstyr
- Lille ildfast fad eller bageform på ca. 18x18 cm.
Ingredienser
Kage
- 100 g smør - eller olie. fx rapsolie eller solsikkeolie
- 150 g sukker
- 140 g hvedemel
- 40 g kakaopulver
- 1½ tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 2½ dl mælk
Topping
- 35 g smør - eller kokosolie
- 3 spsk kaffe - stærk - fx espressoshot
- 1 spsk kakaopulver
- 150 g flormelis
Sådan gør du
Kage
- Smøret smeltes og blandes med sukker i en skål.
- Tilsæt resten af ingredienserne. Pisk godt med en elpisker.
- Smør en form med lidt smør eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen over i formen.
- Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 ℃ i ca. 30 minutter. Stik i kagen for at finde ud af om den er færdig.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af inden der kommes glasur på.
Glasur
- Alle ingredienserne til glasuren varmes op i en lille gryde ved lav varme. Når glasuren er ensartet, så er den færdig.
- Hæld den over kagen og lad den sætte sig.
Tips og noter
- Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over. Den bliver faktisk kun bedre af at få lov til at stå til dagen efter.
- Du kan bruge ethvert tyndt grillspyd eller en kødpind til at tjekke, om kagen er færdig. Stik spyddet ned i midten af kagen. Der skal ikke hænge dej ved, når du tager det op. Et par små krummer er dog okay.
0 kommentarer