Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Asiatisk inspireret boller i karry er en spændende nyfortolkning af den klassiske danske ret. Her får de saftige kødboller selskab af en fyldig og aromatisk sauce med et asiatisk twist, der bringer både varme og dybde til måltidet.

Vi lavede første gang denne opskrift en almindelig hverdagsaften. Den smagte helt vidunderligt. Faktisk smagte det så lækkert, at vi har lavet det flere gange siden. Det er blevet en sand klassiker i vores lille hjem.

Asiatisk inspireret boller i karry serveres bedst med dampende varme jasminris eller nudler og kan pyntes med friske korianderblade eller et drys hakkede peanuts for ekstra crunch. Retten er lige så børnevenlig som den traditionelle version, men har samtidig kompleksitet nok til at imponere voksne middagsgæster.

Med asiatisk inspireret boller i karry får du en ret, der både vækker minder og inviterer til nye smagsoplevelser. Perfekt til dig, der elsker at eksperimentere i køkkenet og give klassikerne et moderne twist. Velbekomme.

 

Se alle vores asiatiske opskrifter her.
Asiatisk inspireret boller i karry
5 fra 1 stemme
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 788

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g hakket svinekød
  • 1 stk æg
  • dl mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl rasp
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber - friskkværnet
  • 2 spsk olie - smagsneutral til stegning

Sauce og grøntsager

  • 1 spsk karry
  • 1 spsk ingefær - fint hakket
  • 1 stk rød chili - skåret i ringe
  • 1 stk løg - Pillet og skåret i både
  • 3 stk gulerødder - Skrællet og skåret i tynde strimler
  • 60 g sukkerærter - skyllet
  • 100 g bønnespirer - skyllet
  • 5 dl bouillon - hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 2 spsk saucejævner

Ris

  • 4 dl ris

Sådan gør du
 

Kødboller

  • Kød og salt røres sejt. Jeg bruger en røremaskine. Det røres ved lav/mellem hastighed i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt igennem. Gerne 2-5 minutter.
  • Lad gerne farsen hvile i 15-20 minutter.
  • Form kødbollerne med en ske eller hænderne. Hvis du dypper skeen i vand mellem hver frikadelle, så hænger farsen ikke fast til skeen og de er nemmere at forme. Kødbollerne steges på en pande ved middel varme i 6-7 minutter. Vend gerne kødbollerne flere gange undervejs.
  • Tag kødbollerne af panden og stil til side på en tallerken. Lav nu sauce og grøntsager i samme pande.

Ris

  • Risene koges efter anvisningen på pakken.

Sauce og grøntsager

  • En pande varmes op til høj varme. Jeg stiller den på 8 ud af 9.
  • Kom olie, løg, ingefær, chili og gulerødder på panden. Lad det stege i 2-3 minutter. Til det begynder at tage farve.
  • Tilsæt karry. Skru lidt ned for panden. Jeg sætter den på 7 ud af 9. Steg i 1-2 minutter.
  • Tilsæt bouillon lad retten koge i 2-3 minutter.
  • Tilsæt sukkerærter, kødboller og saucejævner og lad retten koge i yderligere 2-3 minutter
  • Bønnespirer tilsættes og det hele varmes igennem i 1-2 minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Tips og noter

  • En smagsneutral olie er fx rapsolie, solsikkeolie eller jordnøddeolie. 

Næringsindhold

Serving: 1brystKalorier: 788kcalKulhydrater: 93gProtein: 31gFedt: 32gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 0.1gKolesterol: 114mgNatrium: 1885mgKalium: 878mgFiber: 5gSukker: 7gVitamin A: 8103IUVitamin C: 34mgCalcium: 146mgJern: 5mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering