En-to-tre småkager er en virkelig nem og lækker småkage. Det er en småkage som man kan spise hele året, men vi spiser ofte disse småkager til jul.

Navnet kommer fra at det er 300 g hvedemel, 200 g smør og 100 g sukker. Det er det hele. Nemmere bliver det ikke. Denne opskrift er dog kun på en halv portion. Du skal lave dobbelt op for at lave en hel portion.

Man kan tilsætte alle mulige forskellige smagsgivere. I denne opskrift har vi brugt appelsinskal. Du kan også prøve med 1 tsk vaniljesukker, 1/2 vaniljestang, 1 tsk kardemomme, skal af en appelsin, 25 g hakkede mandler, 25 g hakkede hasselnødder eller 25 g chokoladeknapper. Mulighederne er mange. Til slut skal de blot bage 5 minutter i ovnen. 

Det er nemt, lækkert og den perfekte småkage at bage sammen med børn. Prøv at bage disse en-to-tre småkager og bring traditionen hjem i dit køkken. Velbekomme.

 

Du finder alle vores opskrifter på småkager her.
En-to-tre småkager
5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 5 minutter
Hviletid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 40 småkager
Kalorier pr. portion 41

Ingredienser

Småkager

  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør - blødt
  • 50 g sukker
  • 1 stk citron - skal heraf

Sukkerkant

  • ½ stk æg
  • 3 spsk perlesukker - eller alm. sukker
  • 5 dråber rød frugtfarve

Sådan gør du
 

  • Hvedemel, smør, sukker og revet citronskal kommes i en røreskål og samles til en ensartet dej. Du kan gøre det i hånden eller bruge en røremaskine.
  • Form dejen til en dejrulle på ca 2,5 - 4 cm i diameter.
  • Dejrullerne pakkes i husholdningsfilm og læges i køleskabet i minimum 1 time - gerne længere. De kan holde sig flere dage i køleskabet.
  • Dejrullerne tages ud af køleskabet og pakkes ud.
  • Perlesukker hæles i et glas med låg, og der kommes så meget rød frugtfarve i, at sukkeret bliver lyserødt når det rystes sammen med frugtfarven i glasset. Alt sukkeret skal være lyserødt.
  • Hver dejrulle pensles først i sammenpisket æg og herefter rulles de i det røde sukker.
  • Skær dejrullerne i tynde skiver.
  • Læg småkagerne på bagepapir. De flyder lidt ud, så lad der være lidt mellemrum.
  • Småkagerne bages ved 225°C almindelig ovn i ca. 5 minutter.
  • Lad småkagerne køle af på bagepladen.

Tips og noter

  • Dette er en grundopskrift på en rigtig nem småkage. Istedet for citronskal kan du prøve med andre smagsgivere. Prøv fx med:
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 1/2 vaniljestang
    • 1 tsk kardemomme
    • skal af en appelsin
    • 25 g hakkede mandler 
    • 25 g hakkede hasselnødder
    • 25 g chokoladeknapper
  • 1 tsk vaniljesukker svarer til 1/2 vaniljestang.
  • Småkager opbevares bedst i en kagedåse eller lufttæt beholder ved stuetemperatur. De holder sig i 2-3 uger. - De er dog klart bedst i den første uge.
  • Den ubagte dejstang kan uden problemer opbevares i fryseren i op til 3 måneder. Det er oplagt, at lave en dobbelt portion. Bag en ene portion med det samme og frys den anden ned pakket ind i bagepapir. Det gør det nemt at bage ekstra, når de første er spist.

Næringsindhold

Serving: 1småkageKalorier: 41kcalKulhydrater: 5gProtein: 0.5gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 7mgNatrium: 17mgKalium: 5mgFiber: 0.1gSukker: 2gVitamin A: 65IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 2mgJern: 0.2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering