Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Marmoreret oksefilet med fritter og dampet broccoli er en klassisk og smagfuld middagsret, der kombinerer mørt kød med sprøde fritter og let dampet grønt. Den marmorerede oksefilet er kendt for sin saftige konsistens og dybe smag, som bliver ekstra fremhævet ved korrekt tilberedning – gerne på grill eller i en varm pande med smør og urter.

Serveret med hjemmelavede fritter og frisk dampet broccoli, får du et måltid, der både mætter og imponerer. Marmoreret oksefilet med fritter og dampet broccoli egner sig perfekt til en weekendmiddag, hvor du vil forkæle familie eller gæster med noget ekstra lækkert. De sprøde fritter giver en dejlig kontrast til det saftige kød, mens broccolien tilføjer et friskt pust og lidt balance til retten.

Med få, men nøje udvalgte ingredienser kan du nemt fremtrylle en elegant og velsmagende tallerken. Marmoreret oksefilet med fritter og dampet broccoli er det oplagte valg, når du ønsker at servere noget både klassisk og raffineret. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på aftensmad her.
Marmoreret oksefilet med fritter og dampet broccoli
5 fra 1 stemme
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 882

Ingredienser

Kød

  • 1 stk marmoreret oksefilet - ca. 800 g - 1 kg
  • 20 g smør
  • 3 kviste frisk timian
  • 1 tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet

Pommes frites i airfryer

  • 750 g bagekartofler
  • 1 spsk olie - smagsneutral
  • 2 tsk timian - tørret
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • 1 tsk salt - groft
  • ½ tsk peber

Grøntsager

  • 1 stk broccoli

Sauce

  • Stegesky - fra kødet
  • 2 dl fløde
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • ½ tsk sukker - eller ribsgelé
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 tsk kulør
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

Oksefilet

  • Tag stegen ud af køleskabet en halv time inden tilberedning.
  • Bind bomuldssnor om oksefileten, så den bliver holdt sammen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og kom timiankvistene i smørret.
  • Brun fileten godt på alle sider i ca. 7-8 minutter.
  • Læg oksefileten i en lille bradpande med rist. Hæld 2 dl vand ned i fadet (Til sauce). Hæld smør og timiankviste henover stegen og drys med salt og peber.
  • Stil bradepanden med kød midt i ovnen i ca. 1 time og 30 min. ved 100 ℃. Brug gerne et stegetermometer. (Se noter)
  • Lad stegen hvile utildækket i 20-25 minutter inden den skæres ud. Skær kødet i 7-8 mm tykkes skiver og server straks. (Gem stegeskyen til sauce)

Pommes frites

  • Kartoflerne vaskes eller skrælles. De skærres herefter i stave på ca. 1 x 1 cm i tykkelsen.
  • Læg kartoflerne i koldt vand i ca. 30 minutter. Skrift gerne vandet en gang undervejs.
  • Hæld vandet fra og dup kartoflerne helt tørre i et viskestykke eller med køkkenrulle.
  • Kartoffelstavene kommes i en skål og blandes med olie og krydderier.
  • Kom kartoflerne i en airfryer og bag dem i ca. 25-30 minutter ved 180 ℃. Ryst kurven når halvdelen af tiden gået.

Grøntsager

  • Broccoli skylles og deles i buketter og stavene i skiver.
  • Varm en gryde op med vand. Tilsæt salt når det koger og derefter broccoli, som blot lige skal have 1-2 minutter i gryden. Hæld vandet fra og lad broccolien dryppe af i en sigte.

Sauce

  • Væden fra kødet kommes i en lille gryde sammen med fløde, worcestershire sauce, og sukker. Bring i kog under omrøring.
  • Majsstivelsen røres ud i ½-1 dl koldt vand.
  • Tilsæt majsstivelsevandet lidt ad gangen - til saucen har den ønskede konsistens. Lad saucen koge i 2-3 minutter.
  • Juster farven med kulør og smag til med salt og peber.

Servering

  • Server evt. med et lækkert flütes.

Tips og noter

  • På billedet er det bimi broccoli også kendt som broccolini, eller babybroccoli. Det er en grøn grøntsag med små buketter og lange, tynde stilke. Den er en krydsning mellem broccoli og kinesisk broccoli (gai lan).
  • Denne steg sælges som enten marmoreret oksefilet eller som ribeyesteg.
  • Hvornår er et stykke oksekød rosa og hvornår det gennemstegt. Du kan gå efter disse temperaturer, så går du ikke galt i byen.
    • 49-52 °C Rød
    • 53-55 °C Medium rare
    • 56-58 °C Rosa
    • 59-65 °C Gennemstegt

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 882kcalKulhydrater: 50gProtein: 51gFedt: 56gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 20gTransfedt: 0.2gKolesterol: 192mgNatrium: 1755mgKalium: 1928mgFiber: 7gSukker: 6gVitamin A: 1970IUVitamin C: 150mgCalcium: 161mgJern: 7mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering