Giv din stemme.
Limekage med frosting er en frisk og indbydende kage, der passer perfekt til både hverdag og festlige lejligheder. Den syrlige lime giver en dejlig kontrast til den søde og bløde kage, mens den cremede frosting løfter smagsoplevelsen til nye højder. Kombinationen af citrus og sødme gør, at limekage med frosting hurtigt bliver en favorit blandt både børn og voksne.
Kagen er nem at bage og kræver kun få ingredienser – hvilket gør den ideel som en hurtig, men imponerende dessert. Den saftige konsistens og den friske smag gør den også oplagt til forårets og sommerens kaffeborde, hvor lette og luftige kager ofte er i højsædet.
Frostingen kan justeres i intensitet alt efter hvor syrlig eller sød du ønsker din limekage med frosting. Pynt gerne med lidt revet limeskal på toppen for et ekstra pift og et smukt udtryk. Uanset om du er ny i køkkenet eller en erfaren bager, vil denne kage være et hit. Velbekomme.
Se flere opskrifter på kage her.
Udstyr
- 1 springform med diameter på 17-18 cm.
Ingredienser
Kage
- 2 stk æg
- 100 g sukker
- 50 g smør - smeltet
- 1 stk lime - revet skal heraf
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk vaniljesukker
- 1 dl mælk
Limelage
- 1 stk lime - saften heraf
- 25 g sukker
Topping
- 100 g naturel flødeost
- 50 g flormelis
- 1 stk lime - saft og reven skal
Sådan gør du
Kage
- Æg og sukker piskes sammen til det er lyst og luftigt.
- Rør smør og revet limeskal i.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en separat skål.
- Melblandingen røres i dejen, lidt ad gangen, skiftevis med mælken.
- Kom bagepapir i bunden af en springform. Smør siderne med smør og kom dejen i. Bag den i en forvarmet ovn ved 170 ℃ varmluft i ca. 30-40 minutter.
Limelage
- Limesaft og sukker kommes i en gryde. Lad det koge i 2-3 minutter.
- Lad kagen køle af i formen i 10-15 minutter. Hæld derefter limelagen ud over kagen.
Topping
- Lad kagen køle helt af i formen inden den tages ud og pyntes med frosting.
- Flødeost og flormelis piskes til det er lyst og luftigt. Tilsæt limesaft og vend sammen. Fordel frostingen på kagen og drys med fintrevet limeskal.
Tips og noter
- Hvis du bruger en springform med en diameter på 24-26 cm, så skal du bruge en dobbelt portion.
- Denne kage passer til ca. 6 portioner.
0 kommentarer