Orientalsk risret med hakket oksekød er en lækker ret med smagfulde og duftende krydderier. Denne eksotiske klassiker kombinerer saftigt hakket oksekød med ris i en harmonisk symfoni af orientalske smage.

Orientalsk risret er en sikker vinder til aftensmad i mange danske hjem, hvor både børn og voksne elsker denne klassiker, som Knorr har gjort populær. Der er sikkert mange som kender Knorrs version. Den kan dog ikke sammenlignes med denne hjemmelavede version. Alene de friske grøntsager, i stedet for de frysetørrede, løfter denne ret til et andet niveau. 

Hakket oksekød steger i duftende krydderier og kombineres med ris og grøntsager, der absorberer den forførende smag. Denne ret er en perfekt balance mellem det krydrede og det delikate, og hvert bid er en invitation til at udforske smagsnuancerne fra fjerne køkkener. Velbekomme.

 

Se alle vores opskrifter på aftensmad her.
Orientalsk risret med hakket oksekød
5 fra 1 stemme
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 780

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 stk løg - Skåret i tern
  • 3 fed hvidløg - Fint hakket eller presset
  • 2 spsk karry
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 stk gulerødder - Skyllet og skåret i tern
  • 450 g hakket oksekød
  • 4 dl ris
  • dl bouillon - grøntsags- eller oksebouillon
  • 2 stk peberfrugter - Skyllet og skåret i tern
  • 140 g majs - løse (svarer til en lille dåse)
  • 200 g ærter - løse
  • ½ tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet

Sådan gør du
 

  • Løg, hvidløg og gulerødder sauteres i en gryde, eller en god sauterpande, med olie ved middelvarme i 2-3 minutter eller til løgene er bløde.
  • Karry, spidskommen og gurkemeje kommes i gryden og steger i 1 minut under omrøring.
  • Kom hakket oksekød i lad det brune godt af under omrøring.
  • Risene skylles. Brug eventuelt en sigte. Tilsæt risene sammen med peberfrugt og bouillon. Bring retten i kog og skru ned for varmen. Lad retten simre under låg i ca. 15 minutter. (Kom eventuelt lidt salt i. Det kommer an på hvor salt din bouillon er).
  • Majs og ærter tilsættes og retten varmes godt igennem.
  • Tag retten af varmen og lad den hvile i 10-15 minutter under låg eller til risene er møre.
  • Smag til med salt og peber.

Tips og noter

  • Alle peberfrugter kan bruges. Jeg brugte en gul og en rød til denne opskrift.
  • Jeg brugte ærter fra frost.
  • 4 dl ris svarer ca. til 320 g.
  • Jeg anvender langkornede løse ris eller basmatiris til denne opskrift. 
  • Server gerne med lidt persille eller fint hakkede forårsløg.
  • Jeg bruger hakket oksekød, men du kan sagtens bruge hakket lam, kylling eller svinekød. 
  • Ønsker du en vegansk udgave, så kan du erstatte kødet med bønner, linser eller flere grøntsager. Det er stadig en lækker ret.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 780kcalKulhydrater: 90gProtein: 33gFedt: 32gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 80mgNatrium: 1157mgKalium: 1062mgFiber: 8gSukker: 10gVitamin A: 7446IUVitamin C: 104mgCalcium: 115mgJern: 6mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *