Hvem elsker ikke et stjerneskud. Jeg mener ikke dem på himlen, selvom de er ret fantastiske. Jeg mener en af dem med en lækker sprød rødspættefilet, salat, asparges, rejer, agurk, tomat, citron, kaviar og dild. Serveret på en lækker skive brød og toppet med en lækker thousand island dressing. 

Eller hvad med en lækker sprød rødspættefilet, serveret med nye kartofler, en lækker grøn sommersalat og persillesauce. 

Man skal heller ikke glemme det højtbelagte smørrebrød med salat, rødspættefilet, tomat, agurk, rejer, citron, remoulade og dild. Det er næsten ikke til at stå for. Uanset hvad din favorit er, så starter det med en lækker sprød rødspættefilet er stegt til perfektion. Velbekomme.

Rødspættefilet, stegt
4 fra 1 stemme
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 414

Ingredienser

  • 800 g fiskefileter
  • 1 dl hvedemel
  • 2 stk æg - Sammenpisket. Du kan alternativt bruge 1 æg rørt op med 2 spsk vand
  • 1 dl rasp
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 25 g smør - til stegning
  • 2 spsk olie - til stegning. Jeg bruger raps- eller solsikkeolie.

Sådan gør du
 

  • Mel placeres på en tallerken.
  • Æg slåes ud i en skål og røres sammen med en halv tsk. salt.
  • Rasp hældes ud på en tallerken og røres sammen med salt og peber.
  • En pande varmes op til middelhøj varme.
  • Fiskefileterne duppes tørre med et stykke køkkenrulle. De vendes derefter først i melet, derfter i de sammenpiskede æg og til sidst i raspen. Læg alle de panderede fiskefileter på en ren tallerken, mens panden varmer op. Sørg for at de ikke rører hinanden, da de eller vil klistre sammen. De har godt af at ligge og tørre i 10-15 minutter.
  • Kom smør og olie på den varme pande. Lad smøret smelte inden du kommer fiskefileten på panden.
  • Steg fiskefileterne i ca. 2 minutter på hver side. Prøv at undgå at vende dem flere gange, da det ødelægger panderingen. Velbekomme.

Tips og noter

  • På vores komfur svarer middelhøj varme til 7 ud af 9. Det kan variere fra komfur til komfur.
  • Undgå at stege fisk for længe, da fiskefileterne bliver tørre og kedelige.
Serveringsforslag:
  • Server sammen med nye kartofler, en lækker grøn salat og persillesauce. Det vil helt sikkert være et hit. Alle vil elske det.
  • Lav 4 stjerneskud. Du tager 4 skiver lækkert brød, en håndfuld salat, 1-2 stk. fiskefileter, et par grønne asparges, lidt rejer, agurk i skiver, et par skiver tomat, en par skiver citron, en kvist dild og en tsk. lakserogn. Top af med en lækker dressing. Det er som regel thousand island dressing. Det er vildt lækkert og vil helt sikkert imponere alle.
  • Til sidst det højtbelagte smørrebrød med salat, rødspættefilet, tomat, agurk, rejer, citron, remoulade og dild. Det er næsten ikke til at stå for.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 414kcalKulhydrater: 21gProtein: 41gFedt: 19gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 239mgNatrium: 901mgKalium: 722mgFiber: 1gSukker: 1gVitamin A: 278IUVitamin C: 1mgCalcium: 98mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *